неделя, 31 юли 2011 г.

Картичка с носталгична препратка

Истина е, че там където е сърцето, там е домът, но според мен голяма част от хората изпитват носталгия по друго място, както е и в стихотворението на Дебелянов...  При мен определено е така - това са къщите на бабите и дядовците по селата, които за щастие все още посещавам, но ще дойде момент когато това ще се промени и тогава ще останат спомените. Повечето от вас разбират какво имам предвид и смятам, че вие и аз сме щастливци, без значение дали това са бащините къщи или като в моя случай и без значение дали сме живели там или само сме ги посещавали.
Много хубаво предизвикателство е зададеното от Миглена Петрова при Картичкофуриите , за мен малко тъжно, но хубаво :) Това печатче го открих преди време в един от блоговете с безплатни картинки и още тогава направих подобни асоциации. В момента не мога да посоча от къде е, но мога да проверя, ако има желаещи.

Желая ви усмихната неделя, а аз ще опитам да направя първата си кутийка.. знаете за къде :)


петък, 29 юли 2011 г.

Отново коледно-юлска история

Ето я и втората коледна картичка, която обещах и успях да спретна, благодарение на това печатче, което скоро имах късмета да спечеля :)
Вчера успях и да погледна набързо кръглите картички, участващи при Двете елши, но от коледните при Хобисимо все още не съм видяла повечето, за съжаление.
Отначало бях много доволна от оцветяването на тези сладки мишоци, защото вече с два комплекта акварелни моливи е доста по-ползотворно и приятно, ноо.. при залепянето на картинката върху картона, съсипах всичко с неравномерното прилепване, получило се на няколко места. Е, почти всичко, защото успях да поправя, а където не успях, скрих донякъде с панделката :) Тя затова така е зашита набрано, защото позволява извивки, иначе не ми харесваше как пресичаше картинката... така е, като печаташ и оцветяваш на неподходящ картон. Все пак имаше някаква полза от дефекта при залепянето - за пръв път слагам така набрана панделка :) Повдигнатите елементи от печата се виждат леко само на страничната снимка :(
И така - разписвам се във втората седмица на голямата игра на Хобисимо, както и в тазседмичното предизвикателсто на The Crazy Challenge.

Ако не успея скоро да завърша картичката, която съм започнала за Картичкофуриите, още от сега ви желая приятни почивни дни!


вторник, 26 юли 2011 г.

Кръгла горска картичка

Откраднах си мъничко време да публикувам кръглата си картичка, но за съжаление не мога да надникна къде какво става в блог пространството.. дано наваксам скоро.
Първо - много благодаря за коментарите към коледната ми картичка, приятно ме изненадахте :)
Второ... много харесвам кръгли и всякакви интересни форми картички, просто без нещо като Big shot ми е трудно да докарвам съвсем правилни форми, затова по-рядко се опитвам.
Тази картичка я замислих в момента, в който видях предизвикателството на Двете елши, но чак снощи я финализирах. Общо картичката е с три слоя, и такива многслойни много харесвам, а отзад има стойка, която започва от средата надолу. Цветенцата и гъбката са от тук и тук. Относно опитите ми за дистресване с тебеширени мастила... цветовете са готини и реално се виждат добре, но на снимките бледнеят, дори с обработка. А ако сложа повече, не ми харесва.
Има несъвършенства, но според мен пък е чаровна и сладка :)

Лека вечер!




петък, 22 юли 2011 г.

Коледни напъни в горещото лято

Бях решила да не правя коледни картички сега, но заради играта на Хобисимо няма начин. Естествено и при момичетата от Щурото предизвикателство ще я покажа :)
Какво да напиша за тази картичка... нямам коледни хартии и елементи, освен металните фигурки, които съм използвала, не ми се правеше нищо с квилинг и... реших, че сега е моментът да опитам с шиене (на ръка), та поне нещо по-интересно да има в нея. От шевовете съм доволна, от останалото не чак толкова, но... потрудих се, показвам я, пък за следващата ще се постарая повече, защото все пак имам един подходящ печат :)

Сега е моментът да благодаря на Хриси за подаръка, който получих в началото на седмицата, по повод участието ми в нейната почерпка. Металните еленчета и снежинката са ми от нея :)

Прохладни и усмихнати почивни дни от мен!

вторник, 19 юли 2011 г.

Един балон, два слънчогледа и повече небе

Нямам възможност да надникна по останалите блогове, но поне да си покажа моята последна среднощна история :)
Исках да направя тази картичка най-вече за себе си, в смисъл дори да не отговаря на условията на предизвикателства, да я направя така, както съм я замислила. Е, спазих си първоначалните намерения, въпреки, че успях и да я нагодя за две предизвикателства - на Хобисимо и на Двете елши, съответно Картичка с поставка и Пънчмания :)
Не ми е първата с поставка, но поне е по-добра от предишните такива, а това е по-важно :)
Относно пънчовете имам само 4 собствени, от които два бордюрни - единия спечелен, а бих искала да имам доста повече. Единият бордюрен тук не се забелязва, скрит е от надписа и големия слънчоглед, но другият бордюрен се забелязва, цветенцата по ъгълчетата са "пънчови", детелинките, които са ми подарък, също. Всичко друго в тази картичка изрязах на ръка и се занимавах доста време, но това безплатно печатче с балона толкова ми харесва, че беше удоволствие. То е от този сайт. Слънчогледите пък, които толкова много обичам, са от тук, а надписът - от тук.
Снимките ясно - не са добри, едните са на лампа, другите на дневна светлина, но тези на лампа (със зеления фон) са с по-реални цветове.
Правих и лек дистрес, който почти не се забелязва, но "на живо" се вижда добре - има на слънцето, отстрани и отгоре по повдигната част, също и надписът е с преливане дори :) Бялото на облаците също изглежда по-естествено...
Е, картичката ми не стои добре когато е затворена, само повдигната на поставката, но.. това е положението.

Лека вечер от мен!



Тук се виджа малко по-добре дистреснатото на надписа :)

петък, 15 юли 2011 г.

Птички, скеч и още нещо :)

Да измайсториш нещо и да се бориш за време да го публикуваш пак е по-добре от варианта да не сътвориш нищо :)  Е, преборих се с времето и споделям още една слънчева картичка.
По реда на обявяване на предизвикателствата - веселата група птиченца е за Картичкофуриите и Грета. Лятното излъчване и цветове са за Щурото предизвикателство, а оформлението е съобразено с първото условие в страхотната нова игра на Хобисимо :)
Симпатичните оранжеви елементчета в десния ъгъл са собственоръчно изрязани и изсушени формички от портокалова кора, лесно и ефектно е, също и ароматно. Ако ви е интересно може да прочетете за "технологията" в сайта на Крокотак, където има и други интересни статии.
Сега мисля да довърша една отдавна започната картичка, а на вас желая прохлада в съботния ден и по-малко дъжд в неделя!

неделя, 10 юли 2011 г.

Морска звезда

Втората ми лятна картичка е във формата на морска звезда - малко абстрактна, но пък е  различна :) Бях я започнала преди доста време и много се чудех как да я завърша, защото имах само формата от една опаковка на морски звезди.. за баня :)
Тя също отива в Морското предизвикателство на Двете елши и На плажа при  Щурото предизвикателство :)

Лятно настроение

Даa, настроението е лятно, температурите също и докато се скатавам на хладно, спретнах две доста различни летни картички. Ще ги предложа в две предизвикателства - при The Crazy Challenge и при Двете елши.
Ето я и първата по морски синя и слънчева комбинация :)

понеделник, 4 юли 2011 г.

Два мечока за Двете елши :)

Цели два са мечоците, които се мъдрят на 3 D картичката ми за предизвикателството на момичетата от Двете елши, зададено в тяхната седмица при Картичкофуриите. Tatty Teddy си чакаше реда отдавна оцветен, а с Fizzy се сдобих скоро от разпродажбата на Гери.
Реших да използвам и двете мечета, защото ми се струва сполучлива подобна ситуация, в която Tatty Teddy сякаш се забавлява за сметка на леко смутения Fizzy :) Не че само по този начин си ги представям, но... така реших, че ще мога да ги покажа и двете в това горско мечешко парти.
Оцветяването си личи, че е с акварелни моливи и то не на подходящ картон, а на хартия една идея по плътна от принтерната и доста се старая, за да не изглежда по-лошо от това.
Много харесвам всякакви видове дръвчета, като тези естествено не съм ги измислила сама :) Допадат ми и елементи като балона и въртележката, но още експериментирам с направата им.
Много си харесвам крайния резултат, въпреки че виждам някои недостатъци, които можех да избегна, също мисля, че можех да сложа един надпис в предния десен ъгъл, за да стои по-завършено, но заради склонноста ми към претрупване засега го оставих така и пожеланието се изчерпва с това на знаменцата.

Е, надявам се да ви усмихна с тази комбина и ви желая топла, слънчева седмица!

неделя, 3 юли 2011 г.

Beautiful Women в слънчево жълто

Какво по-хубаво от чаровна дама заобиколена от цветя? Веднага се сетих за това печатче, когато видях тазседмичната тема на предизвикателството при The Crazy Challenge. С дамата и птичето се сдобих съответно от тук и тук :)
А пък жълтия цвят много го харесвам и комбинацията с оранжево ми е от любимите, затова съжалявам, че снимките не показват истинското слънчево излъчване на картичката - тя просто грее сред останалите, които още се подвизават при мен.

Е, това е което мога да напиша сега, имам започнати още 2-3 неща и се надявам да ги покажа скоро, но за целта просто трябва да се махна от компютъра :)
Приятни неделни занимания ви желая!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...