петък, 27 април 2012 г.

Великденски зайчета за Двете елши

Ура, успях да се вредя до публикация преди да залипсвам пак за малко.
Важно ми беше да успея, защото тази кошничка я мисля и правя отдавна, и то специално за великденското предизвикателство на Двете елши.. А тъй като празникът мина, само предизвикателството ми остана като стимул и много исках да е нещо по-конкурентно :)


Зайчетата и яйцата са зашити едно за друго, зашити са и за основата на кошничката. А идеята на основата е да се асоциира с полянка, затова е небрежна и грубо очертава формата на зайците. Яйцето вече го познавате от предната публикация и добре че беше то, да има какво да позира в празната кошничка.
Няма да описвам повече, предостатъчно снимки показвам и мисля, че всичко се вижда, макар и с не много добро качество... Доволна съм, че първоначалното ми желание да не е много шарена и претрупана надделя, пред по-кокетната празнична визия, с която можеше да завърши всичко :)

Целувки, прегръдки и пожелания за весели, слънчеви и запомнящи се почивни дни!


 
 


А от тази снимка се вдъхнових първоначалносряда, 25 април 2012 г.

История с кокошки

Привет с поредното спорадично появяване от мен!
Благодаря, че се отбивате тук и оставяте коментарите си, въпреки моят, обещавам временен, отбой от това занимание!


Тези кокошчици ги направих преди Великден, но тогава не успях да ги споделя. Има доста уроци и варианти за този модел, вероятно сте попадали поне на един.
Първо уших четирите еднакви + едната от тези в панерчето, защото бяха за колежките, трябваше да са еднакви и да станат бързо :) Тъй като платът се оказа труден за мен за тази работа, направих следващите две с различни платове, пък и за разнообразие. Нямах възможност да ги снимам заедно или по-така аранжирани, знам също, че колкото и да са симпатични, не са достатъчно конкурентни с по-сложните и големи великденски проекти в предизвикателството на Двете елши. Все пак ще ги споделя в категория текстил - има вероятност те да са единственото ми участие по темата... Е, има шанс да успея да покажа още нещо, но то е по-сериозно и... ще видим :)

За червеното яйце, което единствено прави компания на кокошиците, може да прочетете повече при BaiRozan, защото майсторът е тя :) Много са готини и много труд е вложено във всяко от тези яйца. Нейна заслуга са и снимките с истинските яйца и двете последни.

Желая ви слънце в небето и слънце в душата!


 

 
  

понеделник, 16 април 2012 г.

Цветна оградка - реплика

Заканих се, че ще има втора оградка и ето я - отново цветна и шарена, уж с идеята да не е толкова претрупана, но пак стана доста пъстра. Та тази оградка си има вече и получател - колежката поръчителка на първата оградка, сега по повод собствения и рождения ден :)

 Не съм сигурна, че отговаря съвсем на определението винтидж - не е като да няма състарено, но все пак... включвам я отново при Картичкофуриите на тема Винтидж пролет, с уговорката, ако Дани прецени, че не е за там, спокойно да я игнорира :)
И няма как - отново играя Бинго в априлското Мър-мяу забавлятелство. Линиите са две - "висулка-цветя-панделка" и "панделка-брадс-перфоратор".
Показвам картичката и при Краси в Крафт предизвикателството и.
И накрая, но както се казва - не на последно място, тази цветна оградка е моят поздрав за Светла, по повод първата и блого-годинка. Реших, че тази картичка е по-близка до красотите, които показва в нейното местенце, от предишната публикувана от мен. Светле, желая ти още много красиви и изпипани картички да направиш, много усмивки да предизвикаш и много усмивки да получаваш, да си здрава, щастлива и в мир със себе си :)

Приятна и лека следпразнична работна седмица ви желая!
Пролетно винтидж бинго по Великден

Здравейте и честито Възкресение, дами! Бъдете здрави и живейте в мир със себе си, обичайте и се радвайте на малките неща!

Знам, че съм доста несериозна напоследък - коментари никакви, публикации - малко. Все се надявам, че е временно. Разбира се, все по нещо си правя... сега например, имам за показване и други неща, но набързо ще направя две публикации с по една картичка, тъй като ще ги включа горе-долу в едни и същи предизвикателства.

Първата си е баш винтидж и не само, че е пролетна и ще участвам с нея в предизвикателството на Дани при Картичкофуриите с тази страхотна тема, но е съобразена и с още две предизвикателства -
- тазмесечното Бинго забавлятелство на Мър-мяу екипа - тук линията е "дантела-перли-перфоратор", като перфораторът този път основно използвах за украсата отвътре, отпред само малките тагчета с надписа са "пънчови" :)
- хоби предизвикателството Крафт на Краси

Всичко, което трябва, се вижда на снимките, само за картинката е редно да кажа, че е от този страхотен блог.

Лека вечер на ранно лягащите си, на останалите - до след малко :)


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...