неделя, 16 януари 2011 г.

Предизвикателство Котки - картичка за тъмната и светлата страна на котешката природа

След като получих такава сериозна подкрепа в конкурса за коледна украса на Двете елши и след като с всеки новоразгледан блог, сайт или ФБ профил виждам какво може да се измайстори с две ръце и с разни красоти от магазин като Двете елши, ще опитам по-често да се включвам в предизвикателствата и да показвам какво правя. Разбира се наградата, която получих страшно ме зарадва и попълни засега не много богатата ми колекция от консумативи, пък и аз се старая да си я попълвам по малко, защото засега използвам повече подръчни средства, както се вижда дори и в новата ми картичка. Но това е, защото не се насочвам конкретно към определена техника - имам по няколко неща с квилинг техника, няколко не много специални картички, повече др.хартиени фигурки.. Имам доста непоказани неща, вкл.във ФБ профила ми не съм качвала снимки отдавна.


Сега за картичката по тема Котки - абсолютно буквално се вкопчих в представената в блога история на котките през различните епохи. От наличните ми материали използвах два вида дизайнерска хартия, картонено цвете от колекцията Ретро рози, включих в действие първият ми пънч.. по малко по-различен начин, а подковата си я изработих :)
С няколко думи картичката показва първо тъмната, дяволита, пакостлива страна на котешката природа, силуета на лунния сърп подсказва за вещерската връзка. Светлата страна преобладава при мен - в нея котката е вече с образ напомнящ боготворенето и, има позитивно, гордо излъчване, елементите показват връзката с дома, за чийто пазител се смята котката, подковата подсказва късметлийската символика в наши дни. И закачката с третия котешки образ - той е между двете страни на характера - знаете, че котката е независима и всичко може да се очаква от нея, също кореспондира с вярването, че живее в повече от един свят :)3 коментара:

bora каза...

Много ми харесва, че си съчетала двете страни на котешката природа. Оригинална идея!
=)

veselina каза...

Наистина много оригинално! Котките те карат да се замислиш - едната дяволита, а другата така грациозна!

Цвети каза...

:) Благодаря и на двете ви!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...