неделя, 31 юли 2011 г.

Картичка с носталгична препратка

Истина е, че там където е сърцето, там е домът, но според мен голяма част от хората изпитват носталгия по друго място, както е и в стихотворението на Дебелянов...  При мен определено е така - това са къщите на бабите и дядовците по селата, които за щастие все още посещавам, но ще дойде момент когато това ще се промени и тогава ще останат спомените. Повечето от вас разбират какво имам предвид и смятам, че вие и аз сме щастливци, без значение дали това са бащините къщи или като в моя случай и без значение дали сме живели там или само сме ги посещавали.
Много хубаво предизвикателство е зададеното от Миглена Петрова при Картичкофуриите , за мен малко тъжно, но хубаво :) Това печатче го открих преди време в един от блоговете с безплатни картинки и още тогава направих подобни асоциации. В момента не мога да посоча от къде е, но мога да проверя, ако има желаещи.

Желая ви усмихната неделя, а аз ще опитам да направя първата си кутийка.. знаете за къде :)


5 коментара:

Valchen каза...

Много красива пасторална къщичка с градинка! Прилича ми на къща в Прованса! Успех в предизвикателството!

Miss Emerald каза...

Много красива картинка си избрала, а съчетанието на останалите елементи и шева е прекрасно допълнение към цялата визия и идея на картичката! Страхотна е! Поздравления и успех!

Cvety каза...

Благодаря за споделеното и за пожеланията! Радвам се, че ви е харесала :)

Лилия Иванова каза...

Хареса ми картичката точно с носталгичното настроение, което носи. Много подходяши цветове и съчетание на елементи. Поздравления!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Чудесна картичка. Точно като в стихотворението..Вярвам,че всеки от нас има прекрасни спомени от някоя селска къща - родна, бабина, роднинска... Спокойствието и тишината в тези къщи ме омагьосват и днес.Точно такова спокойствие и носталгичност си успяла да предадеш в своята картичка. Чудесни цветове, чудесни акценти.. Поздравления и успех в това прекрасно предизвикателство ти пожелавам.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...