четвъртък, 8 септември 2011 г.

Магията на бялото

Дааа, знаете, че белият цвят освен всичко друго, е и магичен... в добрия смисъл, разбира се :)
Символиката на бялото включва свободата, чистотата и светлината, която побеждава мрака, благополучието също. От друга страна бялото се свързва с духовното пречистване и оздравяване, с разни свещени ритуали и тук веднага се сещам за самодивите в техните бели рокли и магичното им бяло було, където се криела силата им. Е, самодивите не са съвсем положителни образи, но на мен са ми много интересни, както и всички славянски митични същества :)
И въпреки, че много харесвам бялото и все се канех да си направя такава картичка, но може би поне надписът щеше е в друг цвят, добре, че беше предизвикателството на Юлето при Картичкофуриите, за да я свърша тази работа :) Дори втора бяла картичка има шанс да бъде завършена днес.
Освен пънчовете, нямам с какво да изрязвам разни форми, затова както обикновено си ги нарисувах и с ножчето, и ножичката изфабрикувах клончето, оградката и надписът. Дори релефът на надписа е ръчно направен с папката за релеф. Да, отнема време, но е толкова приятно, а пък и оградките ги харесвам с неправилни форми.
Единственото, което ме дразни е, че ръбчето на релефната салфетка на места блести сякаш е изцапано с лепило, а не е.

Идеята ми е като я погледне човек картичката, да се потопи в магията на бялото, да го почувства как струи отвсякъде и го залива, а защо не и да си представи елементите в цвят, който би му харесал.. въобще като картина, над която да разсъждаваш какво е искал да каже авторът :) Дано съм успяла поне донякъде.

Приятен следобед от мен!


12 коментара:

Dellany каза...

Цвети, много е красива и нежна!! Възхищам се на търпението ти и прецизната ръка! Създала си бяла магия!

slan4eva каза...

Ихааа, страхотно е!Просто една бяла пролет с цъфнало дърво!Много ми харесва, а идеята е феноменална :) Ще те светна за релефа - опитай с точилката. Скоро попаднах в нета на такъв вариант :)) Пъхаш картона в папката и разточваш с точилка, но си иска доста натиск. :)))) в крайна сметка всички машинки за релеф са на принципа на валяка:))) Ще го снимам по късно в моя блог :))) Успех с тази красива картичка пожелавам!

Cvety каза...

Благодаря ви, момичета!
Всъщност това имах предвид за релефа - че не е с машинка, а с друго твърдо ръчно помагало :) Опитвала съм с точилката, но не ми се получава равномерно - по средата на папчицата не се очертава така добре както по краищата и затова го използвам за по-малки елементи :)

bejko каза...

Ах това разцъфнало клонче!И цялата композиция е невероятна!Поздравявам те и успех!

kenli каза...

И клончетата и малките,нежни цветчета, просто ме разтопиха....! Поздравления за картичката!

Людмила каза...

Элегантна и красива!

Krissbal каза...

Прелестна!

Юлия Андреева каза...

Уау - Браво, Браво, Браво! Всичко, което си искала да внушиш го постигна - много ме грабна тази картичка и съм щастлива, че я направи за моето предизвикателство при Картичкофурии1 Благодаря ти от сърце!

Em каза...

Една прекрасна градина, като изваяна от мрамор! Прекрасно се е получила картичката!

Miss Emerald каза...

Цвети, разкошна и завладяваща картичка - като композиция, като замисъл, като изработка и прецизност, възхищавам се безкрайно много на ръчно изрязаните елементи, които придават на картичката ти неповторимост, на идеята за надписа, за който отново се е погрижила точната ти ръка и оценявам много ръчно направения релеф, знам колко трудоемко и ако е на по-голяма повърхност - колко време и труд изисква. Но пък крайния резултат носи голяма наслада и удовлетворение. А оградките с неправилни форми и за мен създават повече уют и гостоприемство. Пожелавам ти успех!
И не на последно място - БЛАГОДАРЯ за страхотния коментар!

Veselina каза...

Цвети, красотата и нежността струят от картичката ти като в приказна градина!

Green-Eyed Girl каза...

Прекрасна, оригинална картичка! Браво, Цвети!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...