четвъртък, 29 септември 2011 г.

Bon Appetit за Двете Елши (и малко закъснял поздрав за Рали)

Бързах, бързах и успях :) Нямаше да си простя, ако бях изпуснала срока за Сладкото предизвикателство на момичетата от Двете Елши. Не само, защото идеята за проекта се роди още преди 2-3 дни и си стисках палци да не се появи друга мелба, но и защото доста късно видях поздравителните коментари и публикации за рождения ден на елшата Рали :)
Затова, Рали, с тази виртуална почерпка, ти желая всичко важно, всичко приятно и всичко желано от теб самата, и продължавай да ни бъдеш основна вдъхновителка!
Относно идеята за мелбата - реших да я направя, защото шоколадовите и тортени предложения в предизвикателството вече са достатъчно и все красиви, изпипани, а аз с моите "в последния момент"-произведения, се старая поне да е нещо различно :)
Отне ми няколко часа  - с ръчните ми експерименти, но се получи както исках (за протокола - до 2 часа сутринта). Всяка част е нарисувана, изрязана на ръка и обработена поотделно. Парченцето портокалова коричка е истинско, от показваните вече, сушени миналата зима, цветенца и формички. Всички части са на различна плоскост, с обемни лепенки между тях. Всъщност мелбичката е малка - заедно с бисквитките, пурата и чадърчето е висока не повече от 12-13 см. Добре се вижда колко много ми влезе в употреба, използваният от мен доста напоследък Glossy Accents. Но "карамеленият" топинг и "ръбчетата" по "стъклената" чаша за мелба трябваше да си личат достатъчно :) Стойката е от много дебел и твърд картон, залепена отзад на две места - горе и най-отдолу, и се крепи чудесно, нямах време нито за по-засукана, нито да "монтирам" мелбата върху картичка.

Е, надявам се да съм ви изненадала отново и ви желая страхотен ден!



10 коментара:

Поли каза...

Искаааааам такава мелба.Чудничка е.Неспането си е струвало.Браво!!!

slan4eva каза...

Ооооо, прекрасна идея !Чудесно изпълнена!!!Браво и успех!!!

bejko каза...

Мммнооогоо вкусна картичка!Сртахотна идея с невероятно изпълнение!Успех!

Creative каза...

Изглежда толкова апетитно тази мелба :))) Страхотен резултат!

Mila каза...

Само ще кажа ... ИСКАМ МЕЛБА ... ;)

Miss Emerald каза...

Да ме изненадаш? Успяваш много често и то всеки път приятно! Но този път направо ме разби - такова сладко и изкушаващо творение, с перфектно изпипани детайли, които няма как да не ме накарат да изпитам остра, непреодолима и трябваща веднага да бъде задоволена нужда от мелба! И задължително с вафлички и пуричка! И апетитна заливка! Без значение колко калории ще натрупам върху себе си!

kami_bonbona каза...

Прекрасна мелба :)) Чудесно е изпипано всичко.Браво!

Силва каза...

Присъединявам се. И аз "искам мелба"... Сладка е и изглежда толкова вкусна. Успех!

Neli каза...

Ммммм..., вкусна! Аз си избирам бисквитките! Успех!

Green-Eyed Girl каза...

Цвети, това изкушение не биваше да го показваш! Прекалено апетитно изглежда, за да го съзерцавам само през монитора :) Поздравления и успех в предизвикателството!
BTW... Честит празник! Много вдъхновени дни и нощи ти пожелавам!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...