неделя, 27 ноември 2011 г.

Отново на линия с първата коледна картичка

Привет, момичета! Дълго не публикувах нищо, защото и нищо не направих през този един месец отсъствие.

Всъщност съм почти на линия, а причината за "почти" и за блог-паузата е, че изпитах усещането да си каскадьор - в една от първите сутрини с минусови температури (01.11.11), на път за работа попаднах с мотора върху заледен участък и изминах сериозно разстояние в премятане, търкаляне и странично плъзгащо-въртеливо движение, споделени солидарно със случващото се и на мотора. Карам от години, включително и в много студено време, но понякога се случва да не прецениш достатъчно ситуацията и си носиш последсвията. За такова падане счупената ключица си беше направо джакпот, ама нали затова се кара с екип - за по-малко поражения :) Не трябваше да правя разни движения с дясната си ръка за да не се размести костта, пък и да исках не можех, все още не мога някои неща, но вече се счита за зарастнала. Реших през това време само да поглеждам в чуждите блогове, без да коментирам, защото предполагам, не е много приятно някой само да се изказва тук-там, пък той самият нищо да не показва. Толкова красоти видях междувременно и съответно толкова интересни предизвикателства пропуснах, че мога само да съжалявам.


Все пак от известно време се упражнявам с филц за пръв път, направих малко елементи за коледните картички, с които имам да наваксвам сериозно. Сдобих се и с формички за плетене на цветя. Докато експериментирах с тях ми хрумна идеята за елхата в първата от празничната вълна картички, която предстои. Елхата се получи големичка, картичката е 15х15 см и я направих със стойка, а на гърба има достатъчно място за пожелания. Момиченцето го имам от този блог. Единственото, което ме дразни в картичката е шевът зад гърба на момиченцето, който не е достатъчно стегнат и затова изглежда ужасно крив, за разлика от горния шев.
Мисля, че е подходяща за една част от актуалните предизвикателства :) Включвам я при Картичкофуриите, където една от настоящите теми е зададената от ~Gery~ - "Коледна елха".  
Показвам я и в първите издания на две нови предизвикателства в блог-пространството  - Забавлятелство първо от Мър-мяу забавлятелствата на тема "Женско царство" (въпреки, че е на коледна вълна) и в Предизвикателство №1на Краси в нейния проект - Хоби предизвикателство - темата е "Тиха нощ, свята нощ".

В последствие забелязах още едно местенце, където да покажа картичката - блогът на Лидия, която е решила да зарадва някого с ценни съкровища, по повод обновяването на блога си.


Е, надявам се да се забавляваме заедно в предпразничните дни и приготовления. Желая Ви приятна и успешна седмица!






24 коментара:

Valchen каза...

E такава красива елха не бях виждала досега! А и момиченцето е много в унисон с цялата концепция! На теб ти пожелавам безпроблемно възстановяване!

kami_bonbona каза...

Имала си страхотен късмет, радвам се че си добре.Картичката ти е много различна и интересна.А елхата е много оригинална :)

Deni каза...

Никога не съм харесвала това превозно средство, намирам го за доста опасно!Радвам се, че вече си добре и отново си на линия! Елхичката ти е уникална, различна от всичко видяно досега!Поздравления!

Mihaela каза...

Wonderful ideea to make this Christmas tree!!!I love it!

bejko каза...

Имала си късмет!Дано и за напред да не ти се случват такива ситуации!Важно е че вече всичко е наред и вече си успяла да създадеш една прекрасна коледна картичка!А за шевчто абсолютно не си личи!Пълно възстановяване!

letyy каза...

Удивителна е!!!

Поли каза...

Добре дошла и бързо възстановяване. А какво завръщане! Страхотна елха, невероятна!

Veselina каза...

Здравей отново, Цвети! Бързо да се възстановиш и дано не ти се случват повече такива неприятности! Картичката ти е вълшебна! Елхичката е просто невероятна и страшно оригинална! Поздрави!

Miss Emerald каза...

Цветиии, четейки публикацията ти, настръхнах! Бързо да се възстановяваш и повече да няма такива инциденти! А картичката ти е просто едно великолепно появяване в блог-пространството! Толкова е красива и уютна тази елхичка!

kenli каза...

Хубаво завръщане! И да оздравяваш, хей! Идва Коледаааа! Поздрави от мен!

arcadia каза...

Завръщаш се с трясък и гръм - картичката е великолепна, елхата е супер идейна! А относно "трясъка и гърма" се надявам да е само в блог пространството занапред. Скорошно възстановяване.

Маги каза...

Бързо възстановяване ти пожелавам!
Много оригинална елхичка. :)Браво!

Neli каза...

Бързо възстановяване и повече без каскади! А картичката е страхотна! Поздравления за елхичката!

Cvety каза...

Много благодаря и за пожеланията, и за думите Ви за картичката! Обещавам да няма каскади... поне до пролетта :)

skylife каза...

Олеле, радвам се, че си се разминала само с това...Като блъскан от кола човек (разминал се само със синини и натъртвания) напълно ти влизам в положението и ти изпращам силни прегръдки...

А картичката е невероятна, особено с тази интересна елха - супер идейно!!!

~Gery~ каза...

Хайде да си ни добре дошла,
отново в страната на картичките и красивите неща,
Радвам се, че се оправяш,
мъките забравяш,
и се га остава,
само да се забавляваш! :)
А елхичката красива,
чудно си я украсила!:)

Цвети, Радвам се, че предизвикателството ми при Картичкофуриите те е вдъхновило така и ти благодаря, че участва!:)

Esi каза...

Цвети, липсваше ми! Добре дошла отново! Наистина си имала късмет, възстановявай се бързо.
Колкото до картичката - много е идейна елхичката, много ми харесва. Поздравления!

Unknown каза...

Супер елхичка :) много готена :)
Бързо възстановяване :)

Поздрави и усмихнати дни!

Bo каза...

Страхотна елхичка, създава прекрасно настроение! Бързо и леко възстановяване!

Maria Tchotcheva каза...

Много хубава картичка! Като я гледам ми става и топло, и уютно, и празнично. Бързо възстановяване и само хубави преживявания занапред!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Цвети, тъкмо се чудех къде изчезна така трайно и се зарадвах супер много, като видях че си се появила и..направо настръхнах, докато четях какво си преживяла (и то на рождения ми ден точно!) и.. пу-пу..разминало ти се е този път, но много внимавай с това превозно средство - аз всеки път настръхвам, когато покрай моята кола мине някой с мотор, да не му се случи нещо ..Стискам ти палци това да е последната ти каскада..
За картичката, както и момичетата по-горе са ти казали- уникална е! Прекрасно хрумване за елхичката! А за шев-а не се притеснявай- ти си го забелзваш, защото си го знаеш..
Благодаря ти, за прекрасното завръщане и за това,че супя да се включиш в Хоби Предизвикателство № 1 "Тиха нощ - Свята нощ" с твоята великолепна плетена елхичка..

Cvety каза...

Благодаря отново за милите думи и пожеланията, а на Gery за римите, от които още дълго ще се усмихвам и вътрешно, и не само :)

Bo каза...

Честита награда! Напълно заслужена с тази идейна елхичка! Поздравления! :)

Lidiya каза...

Чудесна празнична елха! Благодаря ти за участието!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...