неделя, 27 февруари 2011 г.

Честит рожден ден на Двете елши :)

Двете елши всъщност са четири талантливи и коректни дами, чийто общ блог тази седмица стана на една годинка.
Много исках да успея с този букет и той да е моят поздрав за тях, защото пожеланието ми е да са здрави и щастливи, свежи и цветни по всяко време на годината, за да могат да ни радват и занапред с идеите, предизвикателствата и всички ценни неща в магазинчето :)сряда, 23 февруари 2011 г.

Клоунът - в две предизвикателства...

С тази малко противоречива за мен картичка, ще се включа в две предизвикателства - едното, което се надявам да не изпусна в последния момент, e на Двете елши - Нещо ново, нещо старо, нещо синьо и нещо на заем. Ново е именно синята хартия (завеса :), ново за мен е и текстилното цвете, каквото правя за пръв път. Стари са двата картона - кафявият и жълтият, синьото си е синьо, а на заем са панделките на завесите, с които бяха завързани малки пликчета с поръчани от мен нещица :)
Сюжетът на картичката е точно такъв заради условията на второто предизвикателство - BG Music на Картичкофуриите. То се оказа доста предизвикателно за мен и след смяна на няколко сюжета се спрях на песента Клоунът на един от любимите ми български изпълнители - Васил Найденов :)
Смисълът на песента не е веселяшки, както може би изглежда на пръв поглед за незапознатите, който като мен обича българската музика ще разбере веднага. По-долу може да погледнете и текста. Отдавна имах желание да направя текстилно цвете и сега ми се наложи заради условието :)


Клоунът

Превива цирка кръглият си гръб
щом клоунът танцува неуморно
но външноста излята във калъп
разпада се в тясната гримиорна

На масата е другото лице
разтегнато от смях, наивно бяло,
а истинското в двете му ръце
пред матовото тройно огледало,
а истинското в двете му ръце
пред матовото тройно огледало

Рефрен:
Клоунът след часа чай
си тръгва, тръгва уморен
изгубва се в прегръдката на мрака
Клоунът сега е пак
съвсем, съвсем обикновен
До утре, до утре, до утре,
до утре вечер в другия спектакъл
До утре, до утре, до утре,
до утре вечер в другия спектакъл
Ла ла лей ла ла ла лей ла ла лей ла...

2. Той пак е сам говори без слова
с предметите от своята окъжност
бе писал някой нещо за това,
че клоунът винаги е тъжен

Макар че не на всеки този свят
безценното предимство е донесъл
изкуството да бъде вечно млад
и през сълзи дори да бъде весел,
изкуството да бъде вечно млад
и през сълзи дори да бъде весел

Рефрен:...

неделя, 20 февруари 2011 г.

"Мъжка" картичка :)

Това е картичката, която в крайна сметка изработих за въпросния рожден ден на 65-годишен мъж, любител на виното, за която вчера писах :)
Капките роса тук станаха капки вино, но с най-дясната малко съм нарушила идеята да имитират повърхността на съдържанието в чашата, която повърхност да е хоризонтална както в реалността, а не да е с наклона както чашата :) просто съм я разместила преди да засъхне лепилото.
Не свързвам картичката с нито едно предизвикателство, но резултатът ми харесва, затова я показвам.На първата снимка цветовете са най-реални.
събота, 19 февруари 2011 г.

Минималистично предизвикателство

Както написа Kenli в блога си, понякога доста се луташ докато намериш стила си, според мен в която и да е сфера, в правенето на картички също. Е, аз още не съм го намерила, то си личи - предполагам, защото всеки ден виждам нещо ново, още нещо ново.. и все искам да опитам, да го приложа на поредната картичка.

В предизвикателството на Тони за минималистична картичка реших, че ще участвам още щом го видях. Първоначалната ми идея беше да съчетая предизвикателството с "мъжка" картичка за рожден ден, затова и се насочих към тези цветове. Истината е, че много ни хареса вкъщи и засега решихме да си я запазим, за рождения ден ще измисля друга :)
А и има време - може би ще успея да направя още една за Тони.
Надявам се, че съм се справила с идеята на предизвикателството, надписът се повтаря с някои от останалите участници, но го използвах тъй като е универсален и когато реша, че имам повод и подходящ човек за картичката, няма да се налага да го променям. Детелинката си я изработих лично, а най-близо до истинските са цветовете на последната снимка :)сряда, 16 февруари 2011 г.

Картичка-пирамида за Любовта

Ето го и другия проект на тема Любов, за който писах, че имам идея. Както в повечето случаи и тук докато го довърших се смениха няколко визии.
Накратко идеята тук е, че Любовта трябва да е шарена и цветна, да има разнообразие, поне според мен. Също така нали казват, че Любовта е като градина - има нужда от отглеждане и грижи. Затова след предишната валентинка, която трябваше да говори най-вече за страст, тази е като цветна градина. Всяка буква (част от взаимоотношенията, например) в Любовта, си има свой живот, но за да се получават нещата е необходимо да "се подкрепят" и съществуват заедно, в разбирателство :)
Като изпълнение може и да не е идеална, може и да е претрупана, но идеята си я харесвам, също и резултата.
Ще я включа в две актуални предизвикателства по темата - Картичкофурийското Love is...   - където надявам се въпреки формата, ще се приеме за картичка, за мен си е вид картичка, но те ще решат и Предизвикателство - Валентинка на Елшите.

Основата на картичката е 12 х 12 см, височината е около 6 см.


неделя, 13 февруари 2011 г.

Червено, цветя и перли в моята Валентинка

Моята Валентинка за Него и... за няколко предизвикателства :)
Отново май се престарах с детайлите, затова пък устоях на първоначалния замисъл да използвам само червено и черно.. е и малко екрю :)  Върху черния картон, за да смекча черното, навсякъде добавих "сребърен ефект", но на снимките изглежда неестествено и лъскаво, докато в действителност стои много добре.
Във втория ми проект, стига да успея поне за утре вечер, ще има повече цветове.
Това са предизвикателствата, в които ще се включа - там вече има много, много красиви валентински картички и не само:
http://crazychallenge.blogspot.com/2011/02/cch-53-lots-of-love.html
http://2elshi.blogspot.com/2011/02/blog-post_09.html
http://cardsaddicted.blogspot.com/2011/02/53-love-is.html

неделя, 6 февруари 2011 г.

Жълто, черно, бяло...

Картичката е в цветовете на новото предизвикателство на момичетата от Двете елши - жълто, черно и бяло. Комбинацията на трите цвята е много красива и също така е любима на едната ми баба. Тя има рожден скоро, любителка е на цветята и естествено картичката вече е наречена за нея.
И тъй като все още имам възможност, ще се включа и в предизвикателството на crazychallenge.blogspot, където това ще бъде вторият ми поздрав за тях като рожденици, също заради перличката ще я покажа при Картичкофуриите, където пък предизвикателството е зададено от "елшата" Гери и се надявам, че не нарушавам условията никъде - новонаправена е и предизвикателствата реално са в различни блогове :)
 Пожеланието този път е само отвътре на картичката, за съжаление пропуснах да го снимам.петък, 4 февруари 2011 г.

За рождения ден на Crazy Challenge

Предизвикателството на crazychallenge.blogspot по повод първия им рожден ден, набира участници и картички с пълна пара.
Моята картичка също е готова - с изключение на стикера, всичко друго е собствена изработка :)
И копчето, и цветето са ми първи опити за тези елементи, надявам се сполучливи като за първи..

А на екипът на Лудото предизвикателство желая здраве и неизчерпаемо вдъхновение, а посоката за тях да е една - нагоре и напред, както на момиченцето от картичката :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...