събота, 28 май 2011 г.

Симпатичният акордеон елемент

Ето я и моята картичка с въпросния акордеон елемент, който наистина е доста симпатичен и функционален. Много исках да го "втъкна" в картичката по някой по-засукан начин, но реших, че няма да имам време, пък и така резултатът ми харесва :) 
В началото имах няколко варианта, но нито един не ми допадаше - слагах, махах елементи.. докато се получи така, че да не ми изглежда претрупано и прилично като комбинация. Всъщност всеки път целта ми е такава, но нещо не успявам :)
Освен, че ще участвам в предизвикателството на Картичкофуриите и Lidiya, която ни измисли акордеон елемента, ще се включа и в "Recipe 1+2+3" на Лудото предизвикателство, където 1 е печатът, 2 са елементите акордеон и 3 са цветята, а също и видовете хартия.
Приятни съботно-неделни емоции ви желая!

петък, 27 май 2011 г.

Мънистено цветенце в синьо и бяло

Като не намирам време за нови картички или проекти, поне да покажа нещо вече подарено и забравено. Второто ми цвете от мъниста направих за втората ми колежка от отдела, заедно с малка картичка, която е малка за да не вземе да засенчи цветето :)
За пълнеж на малките чашки, в които "садя" цветята, слагам фимо за да стои стабилно цветето и "освежавам" с капчици роса.

Лека петъчна вечер!

 





  

събота, 21 май 2011 г.

Повече розово, по-малко зелено

Не си падам много по розовото, но това си е мой проблем :) Важното е този, за когото е розовото нещо - картичка или не, да си пада по цвета, нали?
Тази много розова картичка ще отиде при едно момиченце на 1-ви юни и знам, че много ще я хареса, но я показвам сега, за да се включа в тазседмичното предизвикателство Зелено и розово на Crazy Challenge.
Картинката е от този блог - http://sliekje.blogspot.com/, някой го беше споделил скоро, но не помня кой. Също така е една от първите няколко оцветени от мен с акварелни моливи и все още неизползвани. На мен ми харесва като за първи опити, но... вие може да не мислите така :)
Мишлето спи толкова сладко и идеята на елемента с кръговете е сякаш в съня му прелива от пеперуди, цветя.. пълно блаженство. Напечатаните буквички са нова придобивка благодарение на Картичкофурийското табло с обяви  и на Дени :)

Приятни почивни празнични дни!



вторник, 10 май 2011 г.

Конфета в честь открытия блога Challenge-km-shop

Да взема и аз да се разпиша за тази награда, за която може да погледнете повече тук - http://challenge-km-shop.blogspot.com/2011/05/challenge-km-shop_06.html

За да се включите и вие условията са:
1. Да направите отделна публикация в блога си където да споделите за инициативата.
2. Да станете последовател на блога
3. Естествено да се върнете и да оставите линк към вашия блог.

За втори шанс сложете снимка с линк към блога в страничното меню на вашия блог и поставете името си отново в списъка :)
Крайният срок е 21.05.2011г.

понеделник, 9 май 2011 г.

Хартиено графити


Типично за мен - в последния момент, завърших проекта си за Картичкофурийското предизвикателство Графитите .. уличното изкуство върху лист хартия. Много ми беше интересна  темата зададена от екипа на Двете елши и непременно исках да се включа. Разглеждах няколко дни различни графити-шрифтове и стилове, както когато актьор влиза в роля и проучва даден образ :)
Съобразих се с това, с което разполагам като материали и резултата ми харесва. Има си стойка отзад. Добре, че беше мастилото от подаръците на Нели, за да изпълня замисленото докрай :)
Картичката е с доста нестандартна форма, заради тухличките включително, но така исках - цветно, весело, без правила и познати форми - като добре замислено истинско графити.
Снимките са няколко заради различните цветове, които се получават от светлината на лампата :(
Мисля, че на първата жълтото е най-близо до реалното, а на втората - оранжевото...
И тъй като тази седмица при Crazy Challenge всичко е позволено, няма как да не се разпиша и там :)
 







четвъртък, 5 май 2011 г.

Мъжка картичка - втори път

Тази мъжка картичка щеше да я има със или без предизвикателството на the Crazy challenge.
Ноо.. аз, естествено, много му се зарадвах, защото беше обявено около половин час след като обявих пред компанията, че аз ще направя картичката за рождения ден на приятел и вече бях решила, че ще изглежда горе-долу така, както се получи.. тоест, по мъжки :)
Отначало си я представях не толкова одухотворена тази халба, но в процеса на правене попаднах на една картинка - не печат и не със запазени права, от която само взаимствах идеята за шапката. Като направих шапка, видях, че без очи няма да мине - не случайно на въпросната картинка ги имаше. Стана закачлива, не много мъжки-сериозна, но идеално пасва за случая. Виждам и че много от останалите участия в предизвикателството са на момчешка вълна.. и как иначе - та нали мъжете са едни голеееми деца :)
Картичката си има стена отзад, в която има прорез, а през него минава продължението на шапката, тоест шапката се сваля и остава по пяна :)  Върху продължението има печат Best Wishes и пожелания. Естествено снимките са ужасни :(

Приятни празнично-почивни дни!

вторник, 3 май 2011 г.

Бонбонче от Нели

Да взема да се похваля с почерпката, която имах късмета да спечеля, по повод рождения ден на този интересен блог - http://moiteneshtica.blogspot.com/.  Бонбончето е вече при мен и никак не е скромно, направо си е малко богатство :)
Приятно изненадана бях и от оригиналната великденската картичка с техниката Iris, която намерих сред останалите неща :)
Нели, благодаря още веднъж за всичко, за пожеланията също! Приеми и моите пожелания за здраве и усмивки, за още мноого блогърски рождени дни и неспирно вдъхновение за така разнообразните ти и идейни проекти, които споделяш с нас!
Използвам снимките на Нели по няколко причини :)

 

неделя, 1 май 2011 г.

Страхотна награда в "2 Year Blogaversary CRICUT Give-a-way Candy"

Тук можете да видите повече за тази чудна награда :)

Три хартии за Лудото предизвикателство

Като видях тазседмичното предизвикателство на Crazy Challenge реших, че сега е моментът да използвам често срещания модел с три или повече десена, подредени един до друг. Харесва ми и когато са зашити, но засега няма как да го приложа :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...