сряда, 26 октомври 2011 г.

Хелоуинска история / Halloween story

Такааа.. първо искам и тук да благодаря за положителните, мили и окуражаващи коментари за картичката инициал! Сега се чувствам още по-виновна, че и днес няма да разгледам красотите Ви от последните дни... но вече знаете, че често го правя със закъснение.

Никога не ми е било празнично на Хелоуин, но винаги съм харесвала тиквите и вещиците, от преди да знам за празника, също ми харесват използваните цветови комбинации и това, че различната тематика предполага различни елементи и хрумки. Вкъщи имам няколко сувенири свързани с празника, но нямах време да ги местя и снимам.. то не че картичката е с много добри снимки.


В чуждите блогове често гледам подобни 3D проекти, но майсторени с шаблони и съответно с доста по-завършена визия. Това не ме спира да опитвам да си измислям, но е по-рядко заради отделеното време за изцяло ръчен труд. Горната част от картичката не е цяла пирамида, за сгъвката ще кажа само, че скоро докато си играех с едно листче хартия в офиса, ми хрумна да приложа идеята в картичка, но друг път отделно ще покажа как изглежда само тя. Печатът с къщичката е от това място, с веселата вещица от това, а надписът е от тук. Цветовете на всички елементи са си горе-долу толкова ярки, акварелните ми моливи след обработката с четка стават доста наситени и ярки. Бодливата тел не е моя измислица - видях я на един хелоуински таг в някой от чуждоезичните блогове. Паяжината на долната част е релефна и след това небрежно повторена с мастило, вижда се как картонът на места е още мокър от мастилото.
3D тиквата можеше и да не е толкова рехава, но аз много си я харесвам и така. Дантелата пък е зашита с еднакво повтарящи се сгъвки, но не личи добре на снимките. Паякът е от един комплект, нямах време да си измайсторя собствен, а всичко винаги е много добре залепено при мен, дори и да не изглежда така :)


Постарах се да има повече свободно пространство от есенната сценка, а относно предизвикателствата мисля, че мога да я включа на няколко места:
- Еднослойна картичка на Двете елши - еднослойна е, но е 3D и въпреки, че при тях се приемат и проекти, различни от картички, може този път да не отговаря на условията... както решат момичетата :)
- Хобисимо и тяхното предизвикателство Хелоуин
- Щурото предизвикателство с тазседмичната им тема - Scary Ladies, където също има вероятност да решат, че не е достатъчно страшна моята дама, въпреки, че е вещица.

Много писах днес... последно да кажа, че снимките са много заради липсата на фокус тук там и наличието му на липсващото място в следващия кадър.

Приятна, топла и ползотворна вечер Ви желая!
вторник, 25 октомври 2011 г.

Еднослойна картичка-инициал с квилинг


Истината е, че така си я замислих от самото начало картичката - само с квилинг цветя и картон. Готова е от няколко дни, но сега смогнах да я покажа.
Всъщност картичка беше в началото, след това я префасонирах и сложих в рамка, тъй като беше подарък за 9 годишно момиченце и ми се стори, че така ще има повече тежест... естествено, за подарък на възрастен не би било подходящо :) Отделно имаше още една картичка, която беше тотално игнорирана, защото за моя радост, рамката с буквата уцели в десетката и беше разнасяна с гордост, и голяма усмивка цяла вечер от рожденичката, вероятно се досещате - това е "нейната" буква. Буквата я изрязах след като първо си направих шаблон, копчето го сложих, защото прекалено лесно се разтваряше, с него вече стоеше доста стабилно.. преди да бъде инсталирана в рамката :)


Видях набързо доста сериозни заявки в предизвикателството Еднослойна картичка при момичетата от Двете елши, но ще покажа и моята картичка там, пък може да успея с още една.   

Харесвам много квилинга, имам няколко по-сериозни неща от преди системното правене на картички и дори един спечелен конкурс със снежинката вляво. За съжаление лентичките все остават на заден план, въпреки, че имам големи планове за тях :)

Желая Ви лека вечер!

четвъртък, 20 октомври 2011 г.

На Вашето внимание - шериф Топчо :)


Мисля за тази каубойска шапка още откакто видях предизвикателството Някога на Запад в блога на Двете елши. Е, успях да я преборя - рисуване, изрязване и напасване от първия път. Така че, Ем, определено се забавлявах и аз, и се надявам да ти стане малко по-малко тъжно с още едно участие в това така готино и интересно предизвикателсво... също не разбирам защо се включиха толкова малко хора.


Дънковата лента целенасочено не е равна като конец, а е от застъпени парченца, чиито краища се подават извън общия контур, опасявах се, че иначе ще изглежда прекалено "засукана" за истински шериф :) Обшиването по краищата е с т.нар.фестон бод, който е много лесен, затова го помня още от часовете по трудово обучение в училище, въпреки, че рядко съм го използвала.

След шапката ми се стори, че мога да добавя и една шерифска значка. Реших, че ще успея преди да заспя от изтощение, проучих няколко модела значки и тази форма ми се стори най-оптимална за рисуване и изрязване. Освен формата, всичко останало по нея си го измислих съобразено с възможностите ми.
Някак не ми стояха двете неща добре на първите снимки и се огледах за модееел - в момента, в който сложих шапката на Топчо, си казах - по-добре не може да изглежда другаде, сякаш е за него.
Надявам се, че съм Ви усмихнала с моя шериф и Ви желая най-слънчевия четвъртък!
четвъртък, 13 октомври 2011 г.

Пожелай си...

Много приятно ми стана от коментарите Ви в предишната публикация и се радвам, че по-голямо впечатление са Ви направили елементите поотделно, отколкото това, което ме притесняваше в нея - че на снимката изглежда претрупано и разхвърляно :) Благодаря Ви!

Все пак много исках да направя и нещо по-издържано, тъй като темата и на мен ми харесва, включително, защото есенната цветова гама е сред любимите ми. Ако не страдах от липса на време, щях и повече да сътворя.

                                                        
Често се чудя какво пожелание да напиша, когато картичката не е предварително преднзначена за някого и винаги се старая да има някаква връзка между визията и пожеланието. Ясно ми е, че тази връзка със сигурност не всеки я вижда като мен или като останалите... Също така някой ще каже, че не е задължително пък да има такава връзка и съм съгласна, но когато я търся, го приемам по-скоро като предизвикателство, отколкото като задължение :)
В случая връзката е посланието Нова година/Нов сезон/Нова работа и т.н - Ново начало, от тук и Нов сезон- Ново начало - Пожелай си нещо :) Или както с намислянето на желание при падащите звезди, така и с падащите листа...

Готиното печатче ми е от тук. Мисля, че на снимките личи всичко, което е нужно, а цветовете са горе-долу реални, просто са си наситени. Триизмерните елементи са ясни, за съжаление копчето не се вижда, а е много готино - затова го показвам отделно :)

Включвам картичката отново на тези две местенца -
Есенното предизвикателство на Двете елши и Картичка с 3D елемент/и при Картичкофуриите.

Желая ви повече сбъднати желания по всяко време на годината!
сряда, 12 октомври 2011 г.

Есенна сценка

Хмм, много се чудих дали да споделям този си проект.. не защото не ми харесва съвсем, а защото на снимка  не изглежда никак добре, поне в сравнение с "на живо"... погледът се чуди къде да спре по-напред и прескача от елемент на елемент, съответно и никой от елементите не се откроява поотделно.
От друга страна нали именно есента свързваме с богатство на цветове и багри, с усещането за изобилие.. при мен има нападали жълъди, клонки и всякакви изсъхнали растения, които дори са ароматизирани. Имам си и плашило, тикви и катеричка, имам си и дърво с почти напълно окапали листа... Изглежда като малка сценка от детска игра, в която можеш да разместиш каквото пожелаеш, но... само, ако държиш картичката в ръце, не и на снимките.
Споделям я, защото скоро написах, че колкото и несполучливо да изглежда нещо в очите на създателя му, не се знае кой и за какво би могъл да се вдъхнови от същото нещо и да създаде друго, по-добро.
Печатът с плашилото е от този познат вече сайт, тиквите са от тук, а на катеричката в момента не мога да открия източника. За дръвчето също имам шаблон от някъде, но в случая го нарисувах, изрязват се три или четири абсолютно еднакви и се сглобяват.
Ще покажа картичката в две предизвикателства, въпреки, че предполагам, ще е само за спорта :)
- Есенното предизвикателство на Двете елши
- Картичка с 3D елемент/и на Картичкофуриите

Желая ви стопляща душата и сърцето есен, а студът да е само във въздуха!
събота, 8 октомври 2011 г.

Мисли в розово... или кокетна детска чантичка

 Мисли в розово е тазседмичното предизвикателство на The Crazy Challenge. Наречено е така, защото е посветено на борбата срещу рака на гърдата.
В случая чантичката, която споделям, е предназначена за 11-годишната ми кръщелница и затова върху нея го няма известното на всички ни лого, то не е и задължително... затова пък проектът е достатъчно розов и за предизвикателството, и за малко момиченце :)

Чантичката е със случайна форма, която се получи в опита ми да избягам от шаблоните на различни марки, тъй като не разполагам с такива и исках да не се доближавам по форма до тях.
Снимките са с кофти качество, но иначе е много готина картичко-опаковка, в която да сложиш още нещо, тъй като не е никак малка - дълга е 19 см, а височината без дръжките е 13 см. Надписът е отзад, върху зашито многослойно сърце.

Приятни почивни дни от мен!сряда, 5 октомври 2011 г.

Плюс едно в "шитата" колекция

Послепис: От време на време съм един ужасен заплес! Не само, че нямах възможност да споделя навреме картичката, която получих от Дени по повод 1-ви октомври, но и днес когато направих тази публикация просто изключих... притесних се, че писах много и изключих. Затова, Дени, извинявай, че не я показах по-рано тази прекрасна и нежна картичка, в страхотна за мен цветова комбинация! Относно пожеланията - благодаря! Да ти се връщат двойно и тройно! Получих картичката още в понеделник и много и се радвах, снимах я вечерта, картичката по-долу също е готова оттогава и само чаках момента, но чак днес имах възможност да се похваля и.. за малко да пропусна. Ето я и нея -


Както е видно от картичките ми - обичам цветята, отглеждам си вкъщи най-различни видове, дори са ми прекалено много и съответно обичам да си ги майсторя още от преди да започна системно с правенето на картички. Днес ви представям за пръв път този "пипкав" модел :)

Ще е вярно, ако кажа, че моделчето го сътворих без да гледам от никъде, въпреки, че първоначалната идея се роди от едно клипче, в което рекламираха мултипънч с форми приличащи на листенцата на цвета. В старанието си да не го повтарям, направих листенцата малко по-различни по форма, двупластови с дизайнерска хартия и с шев, а след това не изглеждаха добре подредени по начина от клипчето и сега формата, и визията нямат общо :) Зелените листенца също не са нещо сложно, но на мен много ми харесаха как се получиха.
На първата снимка с цветето и на третата, цветовете на хартиите са най-близки до реалните, а основната хартия е от едно страшно красиво ленено блокче, официално е коледно, но аз определено няма да го използвам само за коледни картички. Фонът на предишната картичка също е от това блокче - A Christmas Carol на Papermania.
Розовият картон е в много красиво, специфично и нежно розово, но него не успях да го докарам много реално.
Вероятно сте се досетили, че картичката е за предизвикателството на Двете елши при Картичкофуриите - Без печати или принтирани картинки/надписи.
За протокола искам да кажа, че местата където ръбчетата на картона и на хартията изглеждат повдигнати, не е защото не са залепени равномерно, а защото при състаряването наръфаното се врязва различно и на места краищата са по-прилепнали, на места стърчат повече... може и да е малко объркващо това обяснение, но поне на мен така ми се получава и ако се сетя преди снимките подлежи на изравняване :)

Приятен завършек на срядата ви желая!
неделя, 2 октомври 2011 г.

Шев и кройка... или без печати и оцветяване

Поне при мен така се получи - повечко шев и кройка :)
Много ги харесвам този тип картички - с акцент цветна композиция и повече шев, виждам ги често в чуждите блогове, някои дори творят основно в този стил. Бих правила и аз по-често, но ръчното шиене изисква време, а и понякога толкова си приличат, дори и с различни цветя, клонки и дантели, че ми се струва, че се губи посланието или че рано или късно, ще започне да се повтаря човек... От друга страна са красиви и по-универсални за подаряване на жена, защото понякога за конкретно предизвикателство ти хрумва чудна идея, но след това изисква сериозно време да се открие точният и получател.

Определено предизвикателството в седмицата на Двете елши при Картичкофуриите, не ме затрудни, дори възнамерявам да покажа поне още една картичка по темата. Имам много картички без картинки, а пък надписите често ги пиша ръчно, въпреки, че така визията се смята за недовършена. В случая Гери написа, че стикерите са разрешени и се възползвах да сложа едни "поздравления", които на снимките трудно се четат, защото естествената светлина ми дойде в повече, затова и дантелата изглежда бяла, а пък е екрю :)


Лека вечер и успешна седмица от мен!

събота, 1 октомври 2011 г.

Черно-бяло и дантелено-лилаво за 1-ви октомври

Честит празник, малки и големи картичкоправещи! Честит празник на всички, които вече го написаха в своите публикации и на тези, които тепърва ще го напишат :)
Желая на всички ви здраве и разбирателство с любимите хора, желая ви достатъчно и неоткраднато време за себе си и любимите занимания, както и да намирате вдъхновение навсякъде и във всичко!

Много е хубаво да си имаме такъв ден, нали? Вълнуваща е и инициативата по размяна на картички. Затова първо показвам картичката, която спретнах за Хриси и която знам, че вече е при нея :) Много се надявам, че наистина и харесва, направих я специално за случая.
След кратко чудене и след като видях по-рано през седмицата, че и други момичета включиха направените по повод празника картички в текущи предизвикателства, смятам да я включа в тазседмичната тема на The Crazy Challenge - 3 цвята по твой избор. Това са лилаво и зелено вариращи в различни тонове, и светло (бежово) и тъмно кафяво, естествено, ако екипът прецени, че не съм нарушила правилата :)
I think to include it in this week's issue of The Crazy Challenge - 3 colors of your choice. These are purple and green, ranging in different tonality, light (beige) and dark brown, of course, if the team decides that I have not violated the rules :)


Втората картичка, но не на второ място :), е по черно-бялото предизвикателство, зададено от Щурчо при Картичкофуриите. Нямаше как да изпусна готината тема, нито да подмина дебюта на Краси, просто все не и идваше реда. Ясно е, че комбинацията черно-бяло е равна на стил и класика, видяхме доста сериозни стилни заявки за отличие, но аз все наопаки - защо да не покажа нещо весело в тази гама? Горе-долу от самото начало си я представях с подобна визия, но цяла седмица я започвах и зарязвах заради неща с по-близки крайни срокове.
Сладката зебричка е от сайта на Elizabeth O.Dulemba, знаете го :) Звездичката е като напластените копчета с форма по желание, има урок за тях в секцията с майсторийки на Двете елши.   
Черното е по-черно и снимките, естествено, са далече от начина, по който реално изглежда, но се надявам да съм успяла да ви усмихна отново :)

Приятни почивни дни!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...