неделя, 27 ноември 2011 г.

Отново на линия с първата коледна картичка

Привет, момичета! Дълго не публикувах нищо, защото и нищо не направих през този един месец отсъствие.

Всъщност съм почти на линия, а причината за "почти" и за блог-паузата е, че изпитах усещането да си каскадьор - в една от първите сутрини с минусови температури (01.11.11), на път за работа попаднах с мотора върху заледен участък и изминах сериозно разстояние в премятане, търкаляне и странично плъзгащо-въртеливо движение, споделени солидарно със случващото се и на мотора. Карам от години, включително и в много студено време, но понякога се случва да не прецениш достатъчно ситуацията и си носиш последсвията. За такова падане счупената ключица си беше направо джакпот, ама нали затова се кара с екип - за по-малко поражения :) Не трябваше да правя разни движения с дясната си ръка за да не се размести костта, пък и да исках не можех, все още не мога някои неща, но вече се счита за зарастнала. Реших през това време само да поглеждам в чуждите блогове, без да коментирам, защото предполагам, не е много приятно някой само да се изказва тук-там, пък той самият нищо да не показва. Толкова красоти видях междувременно и съответно толкова интересни предизвикателства пропуснах, че мога само да съжалявам.


Все пак от известно време се упражнявам с филц за пръв път, направих малко елементи за коледните картички, с които имам да наваксвам сериозно. Сдобих се и с формички за плетене на цветя. Докато експериментирах с тях ми хрумна идеята за елхата в първата от празничната вълна картички, която предстои. Елхата се получи големичка, картичката е 15х15 см и я направих със стойка, а на гърба има достатъчно място за пожелания. Момиченцето го имам от този блог. Единственото, което ме дразни в картичката е шевът зад гърба на момиченцето, който не е достатъчно стегнат и затова изглежда ужасно крив, за разлика от горния шев.
Мисля, че е подходяща за една част от актуалните предизвикателства :) Включвам я при Картичкофуриите, където една от настоящите теми е зададената от ~Gery~ - "Коледна елха".  
Показвам я и в първите издания на две нови предизвикателства в блог-пространството  - Забавлятелство първо от Мър-мяу забавлятелствата на тема "Женско царство" (въпреки, че е на коледна вълна) и в Предизвикателство №1на Краси в нейния проект - Хоби предизвикателство - темата е "Тиха нощ, свята нощ".

В последствие забелязах още едно местенце, където да покажа картичката - блогът на Лидия, която е решила да зарадва някого с ценни съкровища, по повод обновяването на блога си.


Е, надявам се да се забавляваме заедно в предпразничните дни и приготовления. Желая Ви приятна и успешна седмица!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...