вторник, 20 март 2012 г.

Китно да ви е в душата с началото на пролетта!

Здравейте и да ви е честита така дългоочакваната от всички ни Първа пролет!
Усеща се вече различният мирис на въздуха дори в градовете, не е случаен изразът "Пролетта е във въздуха", малко по-свежо е и настроението на хората, само да става по-скоро китно и цветно, че да не гледаме мърсотията и калта по паркове, и градинки.


Приемете като поздрав и тези птичи, небрежни и така безгрижно изглеждащи къщички, поне на мен така ми изглеждат... като от илюстрация на някоя приказка :) Не че случайно са се получили така, напротив - много се постарах резултатът да съвпада с идеята и да не приличат на къщичките направени от човешка ръка, а да са леко небрежни и недодялани - като "построени" от обитателите си :) Всяка част е скицирана, ушита поотделно и зашита за останалите - къщичките и пилето са едно цяло, което с дискретна закачалка се окачва на стена, но не ги показвам по този начин, защото снимките са още по-лоши.
За да добиете представа за големината, Дългата къщичка е висока около 13-14 см,

Досещате се, предполагам, че идеята е инспирирана не само от пролетта, но и от мартенското предизвикателство на момичетата от Двете елши - Песента на птиците, където ще запиша второ участие в категория Текстилни изкуства... то с тези вдъхновения от екипа, как да не опита човек възможностите си в шиенето :)

Желая ви пролетни, свежи емоции и "подвизи" вкъщи, и навън!




 

3 коментара:

bairozan каза...

Цвети, страхотни са! Пилето гледа косо като истинско :). Харесва ми съчетанието на цветовете, платът за къщичките е много готин с тези цветчета по него, има си и цъфнало храстче, но детайлчето с оградката като че ли ми стана любимо - това каренце е страхотен акцент!

Miss Emerald каза...

Цвети, честита пролет и на теб! Нека бъде толкова красива, цветна и изпълнена с невероятни птичи песни, каквито са твоите къщички и това хубаво пиле! Много е хубаво, когато човек успее да реализира и предаде точно идеята си! Успяла си повече от 100%! Браво! Успех!

Petya каза...

Ух, че са сладурести и пиленцето и къщичките! Страхотно проектче! Поздравления!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...