четвъртък, 31 май 2012 г.

Поседнала Тилда на одеялце... :)

Ето ме отново само след ден - бързам да се похваля и разбира се, бързам за последния влак за майското предизвикателство на момичетата от Двете елши - Цветя, категория Изкуства с текстил :) Имах други идеи по темата, но куклите тип Тилда надделяха.
Винаги съм проявявала интерес към подобни неща, но след като постепенно се сдобих с шевна машина, с малко платове, книга с кройки и урочета за кукли от серията Тилда, погълнах известно количество идеи от нет-а... иии нещата излязоха извън контрол :)


Последната част от събитията, логична за човек без опит в шиенето като мен, са работилничките, на които по-вещите в занаята споделят опита и знанията си :) "Моето" местенце, където по щастливо стечение на обстоятелствата попаднах точно на време чрез линк от стара публикация на Гери, е Dvergen Artz. Там се забавлявахме и учихме, скроявахме и шихме, за което съм много благодарна на двете дами - Кети и Грета, сигурна съм, че за мен това е само началото :)

Наблегнах снощи на тази Тилда, защото от другите ми 2-3 полу довършени проекта, тя ми се стори най-подходяща за темата, а и беше най-голямото ми предизвикателство от няколкото ушити неща. Има вече много такива Тилди в нет-а, моята не е нещо супер засукано, затова пък ми е първата и мога да кажа, че от тялото само с шиенето и пълненето на ръцете ми е помагано и то за да се спести време. Сама я сглобих и обзаведох с небрежно сплетената коса. От роклята и детайлите пък с помощта на Грета куклата се сдоби с горната част на роклята, но долната и всички детайли по роклята и не само, са плод на среднощното ми будуване :)
Първо бяха цветовете на косата, а с нея съобразих роклята (е, оранжевото ми е сред любимите), дантелите и детайлите. Висока е около 50 см и си има бельо с къдрава дантелка :)
Ето и останалите снимки, направени набързо сутринта.

Прегръдки, целувки и пожелания за повече слънце навън и в душите ви!

 
      
   

  

сряда, 30 май 2012 г.

Цветни проекти напук на времето

Здравейте, момичета,
С тези сериозни паузи не знам вече как да започна публикацията... Може би с това, че в момента, в който имам свободно време, се втурвам да майсторя нещо и определено игнорирам компютъра, и блог пространството... освен когато с оглед на крайните срокове (нали затова са срокове), не се наложи да публикувам направеното :)


Ще е дълго на снимки, но ще ви покажа две неща - първото е кутийка-изненада за една специална абитуриентка. Изненадата и радостта беше най-вече от подаръка - курс за категория А - много желан и разбира се, с разрешението на родителите. Подаръкът е от групичката ни с моторите и нямаше как в момента да бъде поднесен материално, затова в завързаното папирусче наред с пожеланията, беше поднесен така да се каже, символично.
Всеки път се каня, че следващата картичка ще е по-семпла, но с голямо, хубаво, текстилно цвете и все не става така. Е, сега се постарах с цветето и тъй като тоалетът беше в черно и бяло, а синьото любимият цвят, с наличните ми материали това сътворих.
Ще покажа кутийката в категория хартиени изкуства на майското предизвикателство на Двете елши - Цветя, защото проектът като цяло е хартиен.


Това лаленце го направих по поръчка на колежка, за нейна приятелка. Все ми се струваше  недостатъчно едното лаленце и в крайна сметка реших въпроса с импровизирана вазичка - боядисана с акрилни бои и с шарка напомняща оградка, и с две "подрастващи" лаленца :)
Тази композиция ще я включа в същото предизвикателство на елшичките, но в категория Изкуства с текстил, въпреки много по-сериозните участия там.

Засега това е от мен, оставам с надеждата за още едно участие в последната категорията, да видим...

Поздрави, целувки и пожелания за усмивки, въпреки всичко!


 


            

вторник, 15 май 2012 г.

Филцови лаленца

Здравейте, момичета,

Дойде редът на продължението на предишната публикация - този път ви представям две филцови лаленца направени в същите леко "полеви" условия. Тях подарих на двете баби-"съквартирантки" в болничната ни стая, които се оказаха много приятна компания.

Бях гледала един урок някъде за този тип лале, но там беше показано само с два слоя листенца и мисля, без тичинки. Тъй като ги правих без шаблони, външния и вътрешния слой ми се получиха прекалено близо, а в средата остана прекалено празно, затова направих и третия най-вътрешен, а след това и не много красиво издържаните, но поне цветово приличащи на истинските, тичинки. Долната част изглежда по този начин, защото исках да скрия края на телта, която прихваща листенцата и друг начин с наличните ми неща не измислих. Пък конецът, въпреки че е зелен, изглежда доста по-светъл от филца и допънително разваля нещата. Поне със стойките отдолу от навити лентички, лаленцата стоят свободно и достатъчно стабилно. И най-важното - зарадвах бабите, които носят имена на цветя и с които така се случи, че заедно прекарахме Цветница.

Включвам се отново при Двете елши и майското им предизвикателство на тема Цветя - в категория текстил, като си стискам палци това да не е единственото ми участие там... с тази чудна тема :)

Какво повече да кажа с тия порои навън... желая ви да използвате оптимално лошото време, като го прекарате в труд и творчество, но не в офиса, а с любимото хоби :) !
четвъртък, 10 май 2012 г.

Пролетен 3D quilling

Здравейте, дами :) Добрах се до блога и днес, надявам се за по дълго от времето за една публикация, но едва ли.

Нали напоследък липсвам повечко... по най-различни причини, та една от тях беше, че прекарах известно време в болница, но като придружител. Нямаше как да взема много неща с мен, избирах, избирах и се спрях на филца и лентичките, които така харесвам, а все игнорирам. Идеята ми беше по-скоро да си спретна някоя и друга "заготовка", отколкото да изработя готов проект, защото щяха да ми трябват повече материали. Да, но имах достатъчно време, а бабите в стаята и старшата сестра се оказаха толкова готини, че сърце не ми даде да не им измайсторя по нещо.

Това цветенце и още едно филцово нещо, подарих на сестрата. Цветенцето е високо не повече от 10 см и ако имах у себе си например мастила, бих сложила по краищата на големите листенцата. Стойката най-отдолу също може да се каже, че е съобразена с наличните материали. Снимките са от болницата и въпреки, че цветенцето не е нещо супер специално, сестрата беше впечатлена... както повечето хора, които преди това не са обръщали внимание на разнообразните техники за ръчно направени неща :)

Ще споделя цветенцето в майското предизвикателство на Двете елши на прекрасната тема Цветя.

Следва продължение по темата цветя в "полеви" условия :)

Засега приятен, цветен и усмихнат четвъртък!


понеделник, 7 май 2012 г.

Два котарака и повечко точки :)

Привет с първата ми и доста закъсняла майска публикация. Този път е картичка, въпреки че повече ми се шие в момента и упорито се снабдявам с платове, а вече притежавам и една от книгите на Tilda, ура :)
Много исках да се включа в предизвикателство № 114 при Картичкофуриите, зададено от Фани и с готината тема На точки. Отдавна искам и да използвам това коте, което имам от тук и чийто ред реших, че е дошъл като видях темата на тазмесечното забавлятелство Мър-мяу - Книга за джунглата. Стори ми се, че това е един достатъчно бърз вариант на картичка и както си я скицирах, така и се получи.
Преди време имах коте с точно такава окраска и... въпреки, че визията стана доста шарена в комбинация с хартиите, все пак така го оставих... затова не сложих цветя, за да не претрупам още повече нещата. Слагам няколко мнооого стари снимки, с доста по-бледи от истинските цветове на истинското коте, което беше много дивичко за разлика от котарака на възглавницата :)

От мен лека и успешна седмица! 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...