петък, 29 юни 2012 г.

Приказка за гъсеницата и нейните круши :)

Здравейте... за втори път този месец :)
Това е положението - никъде още не съм пътувала, но се занимавам все с неща, които ми отнемат повече време или пък не мога да покажа предварително. Хвърлям от време на време по едно око поне на българските блогове, но... само това, за съжаление.


Идеята за днешното проектче ме занимава още с обявяването на юнското плодово предизвикателството на момичетата от Двете елши, в началото на месеца. Нали ви казвах, че в момента повече ми се шие, също така ужасно харесвам всякакви горски, приказни, животински и какви ли не подобни къщички, та не беше трудно да реша какво още ще направя освен ягодовата заешка торбичка. Всъщност най-хубавото е, че успях.
Този "дом" с две крила - примерно с къща за гости :), много си прилича с птичите къщички - недодялан и китен. Всичко е шито - кое на ръка, кое на машина, няма лепено или само сглобено. Крушите са по-меки както се правят, само че платът е твърдичък, но компенсира с цвят, нали? Голямата круша е 21 см заедно с дръжката.
Снимките са си типичното за мен "качество", много са именно заради това - за да се видят детайлите в различни варианти - със и без светкавица, и от различни ъгли. Цветовете са приблизително реални и също толкова ярки.

Засега ви желая спорно и щастливо лято, пък който е на линия, ще се засичаме от време на време :)

      

вторник, 5 юни 2012 г.

Заешка седянка :)

Здравейте картичкотворящи, квилинг маниаци, шиещи, бродиращи и прочее дами,

Отново съм за малко и отново с шивaшки истории, но този път са зайциии :) Те също са ви познaти, защото чаровните дългоушковци от "групата на Тилда" набират все повече популярност.


Единият, най-градинският и цветен маргаритков заек, уших с помощта на Kети и Грета, на една от техните работилнички в приказния свят на Dvergen Artz. Останалите два започвах и изоставях няколко пъти преди да ги завърша с все аксесоарите им.
И двата са вече подарени на две момиченца - "официалният", лъскав, с цвете в ръка и горският с ягодовата торбичка, който се сдоби с нея специално за да бъде представен на момичетата от Двете елши, в категория Изкуства с текстил на юнското им Плодово предизвикателство. Торбичката е истинска, 3D - е, пълна с вата, а не с ягодки, за съжаление... намира ми се едно парче плат на ягоди, листенцата са подсилени с филц за обем. Ябълковата "презрамка" пък ми е подарък от bai Rozaaan :)

Следва фотосесията, със и без аксесоари.

Желая ви лека и по-слънчева седмица от утре, а на себе си желая възможност да надничам по-често при вас
!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...