петък, 29 юни 2012 г.

Приказка за гъсеницата и нейните круши :)

Здравейте... за втори път този месец :)
Това е положението - никъде още не съм пътувала, но се занимавам все с неща, които ми отнемат повече време или пък не мога да покажа предварително. Хвърлям от време на време по едно око поне на българските блогове, но... само това, за съжаление.


Идеята за днешното проектче ме занимава още с обявяването на юнското плодово предизвикателството на момичетата от Двете елши, в началото на месеца. Нали ви казвах, че в момента повече ми се шие, също така ужасно харесвам всякакви горски, приказни, животински и какви ли не подобни къщички, та не беше трудно да реша какво още ще направя освен ягодовата заешка торбичка. Всъщност най-хубавото е, че успях.
Този "дом" с две крила - примерно с къща за гости :), много си прилича с птичите къщички - недодялан и китен. Всичко е шито - кое на ръка, кое на машина, няма лепено или само сглобено. Крушите са по-меки както се правят, само че платът е твърдичък, но компенсира с цвят, нали? Голямата круша е 21 см заедно с дръжката.
Снимките са си типичното за мен "качество", много са именно заради това - за да се видят детайлите в различни варианти - със и без светкавица, и от различни ъгли. Цветовете са приблизително реални и също толкова ярки.

Засега ви желая спорно и щастливо лято, пък който е на линия, ще се засичаме от време на време :)

      

















12 коментара:

Neli каза...

Цвети, очарована съм! Наистина е приказка! Прецизно си изпипала всеки детайл! Поздравления!

Te4eto каза...

Много сладки и цветни круши-къщички и гъсеницата е по-симпатична от всички живи представители на рода си, които съм виждала :)
Ако позволиш един съвет - ако снимаш на едноцветен фон снимките ще са много по-добри и ще дават по-добра представа за проектите ти.
Поздравления!

Стефка каза...

Страхотен наемател имат тези чаровни крушо-къщички.Много са хубави и идейни.Браво!:)

bairozan каза...

Направо онемях - приказни са, с безброй удивителни детайлчета - цветята, оградката, карираният плат за покрива, просторчето е много трогателно, а "гъсеничко" толкова добродушен :). И, да, крушово-зеленият плат си е попадение. Стискам палци, ама много силно!

Мария Добрикова каза...

Браво Цвети, много е сладко. Поздравявам те за креативното творение!Мога само да си представя колко време ти е отнело да завършиш всеки детайл. Успех!

Dafi✿ каза...

Цвети, прекрасен проект! Поздравления! :)

Miss Emerald каза...

Цвети, ти ми напълни сърцето и очите и направи сутрешното ми кафе още по-приятно! Уникално е всичко - крушите-къщички, с цветната градинка, с оградката, със страхотния стопанин (или стопанка, не мога да позная), а идеята за просторче с дрешки направо е великолепна! Толкова, толкова е жестоко всичко!

GerganaG каза...

Много яка идейка, толкова сладко се е получило. Всеки един детайл е много сладък, представям си ги като почивка на морето....

Cvety каза...

Благодаря за всички тези коментари, момичета!
И аз не мога да кажа колко време ми отнема, защото работя по малко вечер и по доста вечери за едно нещо, както не съм наясно с разни подробности като начинаеща. Пък и с кертичките е същата работа.
И да, разбира се, че приемам съвети, критики също, още повече, че този съвет за фона го получавам не за пръв път :) Просто на този фон засега снимките изглеждат най-реални, защото като опитам със светъл има отблясъци от светкавицата, без която пък изобщо не стават снимките. Ще се постарая да си намеря нещо тъмно и дюс, докато чакам един прословут кабел за фотоапарат :)
Приятни почивни дни на всички!

Em каза...

Оле, какви са весели! Просто са станали разкошни!

Мерси, че се включи в предизвикателството на Двете елши този месец!

Unknown каза...

Леле, детайлите са невероятни. Мога цял ден да разглеждам и да откривам нови нещица, които съм пропуснала да видя!

Bo каза...

Леле! Много са приказни, цветни и яки! Страхотна идея и много добра реализация! Поздравления! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...