вторник, 31 юли 2012 г.

Стойка-манекен за бижута за Bai Rozan :)


Горещо "Здравейте" в последния ден от горещия юли.
Всъщност именно това, че е последният ден от месеца, а аз отново съм само с две публикации, е причината да вмъкна още една, че да не повтарям тенденцията от юни... защото все пак работя над това-онова, включително картички :) Имам си един списък с неща, които искам да ушия за подаръци на близки и приятели, с повод и без повод, и лека-полека напредвам. В този списък естествено, са и нещата, които имам да изпратя на няколко от вас, от инициативата Pay It Forward - неее, не са забравени нещата (то и аз още нищо не съм получила де), но искам да се представя добре и трупам опит в шиенето (малък жокер) :)

 Този манекен, който познаваме като стойка за бижута от книгите с тилда-кройки и идеи, тук играе същата роля, но за бижута, които да бъдат снимани на него. Затова, след известно умуване, го направих двулицев - от светлата страна за тъмни бижута и обратно. Съответно крилата не са зашити, а се сменят според случая :)
Този манекен е пръв от очакващите реда си да бъдат измислени и измайсторени нещица в рамките на Pay It Forward, не защото се познаваме лично с Bai Rozan, а защото заради познанството ни, ми беше по-лесно да се сетя какво да направя за нея и сега ще можем да разглеждаме прекрасните и бижута в още един вариант, в случай, че си подхождат с манекена.

Много писах, много ми е топло, само качвам снимките и изчезвам с пожелание за повече прохлада и трупане на идеи в горещите летни дни!
   
  


петък, 6 юли 2012 г.

Малка кокетка с чадърче...

Даа, заглавието се отнася за втората ми Тилда, доста по-малка от първата - тази е може би около 30 см, с малко по-малко недостатъци и доста по-кокетна... все пак я правих достатъчно дълго време :)


Отначало просто исках да опитам с по-малките кройки на този тип кукли и не знаех какво ще я правя, а по-късно реших, че това ще е подаръкът ми за рождения ден на bai Rozan плюс картичката от предишната публикация, защото колкото и да ти е "скъпо" нещо, по-лесно го подаряваш когато знаеш, че получателят ще го оцени и ще му се радва колко и ти :)

Докато разсъждавах над конструкцията за широкопола шапка, защото нямам никаква представа от такива неща, вкл.от шиене на дрехи, попаднах на тази публикация на Юлияна и на едно чадърчеее :) Така след няколко дни тази Тилда се сдоби с чадърче вместо с шапка... е и неговата конструкция доста ме затрудни, но така и не потърсих урок. То е леко пришито и завързано с панделката, с идеята да може да се сваля и според мястото където ще пребивава куклата, да може да се слага по различни начини, например в скута и. Но не е проблем в каквато и да е поза, да се намести както на снимките. Френският възел беше превзел ума ми по същото време и тъй като краката на тази кула са много тънки (и адски трудно се обръщат), копчетата и стояха грубо и така се сдоби с тези "френски" пантофки :) А пък русата коса с прическа, която не знам как направих и едва ли бих успяла да повторя, е толкова жълто-руса, защото това беше най-подходящата дебелина прежда, която изрових.
Спирам да пиша, защото и снимките не са малко, пък и досадното "няма време" ме притиска...

Приятни почивни дни ви желая - слънчеви, но и прохладни, ползотворни и усмихнати!
     
  

  


понеделник, 2 юли 2012 г.

Да помечтаем...


Здравейте :) Още е началото на месеца, а ето че се разписвам с публикация... то добре, че съществуват крайни срокове :)


Картичката (или... картичка-пано) е готова от около седмица, а получателката... ами тя е специална - от там това внимание към оградката (голямо експериментиране с неколкократно боядисване и лакиране падна по нея) и първите ми напъни с френския възел. Та тази пасторално-носталгично-идилична сценка, сътворих за рождения ден на bai Rozan... може би следващият път ще игнорирам любимите и оградки, за да не става досадно, защото и миналата година се мъдреше една :) Избрах хартията горе-долу в цветовете на подаръка, но за него в друга публикация :)

Не е типичният Shabby-chic, но смятам да я включа в едноименното предизвикателство на Bearkis/Бисерка при Картичкофуриите - първо, защото много харесвам всичко, което тя твори - с хартия, с плат, с боите... и второ - защото харесвам самия стил shabby-chic... е и защото смятам, че е удачно, разбира се :) Щеше да е престъпление да не се включа... с типичните за мен доста на брой снимки със съмнително качество :)

Лека вечер и успешна седмица!

  


 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...