неделя, 2 октомври 2011 г.

Шев и кройка... или без печати и оцветяване

Поне при мен така се получи - повечко шев и кройка :)
Много ги харесвам този тип картички - с акцент цветна композиция и повече шев, виждам ги често в чуждите блогове, някои дори творят основно в този стил. Бих правила и аз по-често, но ръчното шиене изисква време, а и понякога толкова си приличат, дори и с различни цветя, клонки и дантели, че ми се струва, че се губи посланието или че рано или късно, ще започне да се повтаря човек... От друга страна са красиви и по-универсални за подаряване на жена, защото понякога за конкретно предизвикателство ти хрумва чудна идея, но след това изисква сериозно време да се открие точният и получател.

Определено предизвикателството в седмицата на Двете елши при Картичкофуриите, не ме затрудни, дори възнамерявам да покажа поне още една картичка по темата. Имам много картички без картинки, а пък надписите често ги пиша ръчно, въпреки, че така визията се смята за недовършена. В случая Гери написа, че стикерите са разрешени и се възползвах да сложа едни "поздравления", които на снимките трудно се четат, защото естествената светлина ми дойде в повече, затова и дантелата изглежда бяла, а пък е екрю :)


Лека вечер и успешна седмица от мен!





14 коментара:

morgiana каза...

Чудесна е станала тази картичка! Аз досега не съм правила нищо в този стил, но определено ми допада и то много. Особено ми харесва шевът по краищата и цветната композиция!
Лек ден!

Deni каза...

Чудесна картичка-много нежна и романтична!

KalySto каза...

Много добре се е получило с шевовете, но се изисква доста търпение и време да се шие на ръка и аз за това използвам машината.В твоята картичка обаче най- ме грабна хартиеното цвете.Поздравления!

Nelly's handmade каза...

Mного е красивото цветето, наистина! чудесен акцент! успех! :)))

Petya каза...

Великолепна картичка се е получила! Аз няма да имам търпение с шиенето. Поздравления и успех!

slan4eva каза...

Фантастично!Много ми харесва - цялата композиция!Успех!

- каза...

Много е хубава рамката на картичката! И тази многослойна цветна композиция-също!А за точния получател на някои картички, сътворени за конкретни предизвикателства си права.Но пък нали е хубаво от време на време човек да прави и нещо за себе си:)

Маги каза...

Обичам този тип картички. И аз често правя такива. Цветето, листата справила си се прекрасно.

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Цвети, прекрасна идея с чудесно хартиено цвете и.толкова шев...С интерес следя всичките ти проекти- напоследък забелязвам доста в този стил. Чудесни са!

Valchen каза...

Чудесна картичка - много ми харесват шевовете, дантеления фон и дантелката, а цветният акцент е прекрасен!

Cvety каза...

Момичета, много благодаря за всеки коментар!
Вярно, че шиенето на ръка отнема време, но ми доставя такова удоволствие и в процеса на правенето, и визията след това :)
Лара, някои картички определено си остават за мен, приятелят ми също се "застъпва" за доста от тях, просто се събират, събират.. и накрая ще отидат за някой базар :)

Miss Emerald каза...

Хей, отново си направила нещо толкова красиво, че няма как човек да го подмине! И шевовете са станали страхотни, както и цветето! И обичам да се шегувам, че ако не става въпрос за гоблени или картички - игла не хващам!

~Gery~ каза...

Мммм, страхотна картичка!:) Много красиви са станали тези листа! Адмирации за идеята да ушиеш и тях!:) А ръчно правените цветя са разкошни!:)
Само този златист надпис не ми се връзва особено..ама може от снимката да изглежда така..

Благодаря ти, че се включи в предизвикателството ни при Картичкофуриите!:)

Cvety каза...

Miss Emerald, Gery, благодаря и на вас!
За надписа се чудех и аз, стоеше ми някак празно там.. можеше да го пропусна при втората картичка поне, ноо вече е късно, а и наистина не изглежда чак толкова като изтърсен "на живо" :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...