сряда, 5 октомври 2011 г.

Плюс едно в "шитата" колекция

Послепис: От време на време съм един ужасен заплес! Не само, че нямах възможност да споделя навреме картичката, която получих от Дени по повод 1-ви октомври, но и днес когато направих тази публикация просто изключих... притесних се, че писах много и изключих. Затова, Дени, извинявай, че не я показах по-рано тази прекрасна и нежна картичка, в страхотна за мен цветова комбинация! Относно пожеланията - благодаря! Да ти се връщат двойно и тройно! Получих картичката още в понеделник и много и се радвах, снимах я вечерта, картичката по-долу също е готова оттогава и само чаках момента, но чак днес имах възможност да се похваля и.. за малко да пропусна. Ето я и нея -


Както е видно от картичките ми - обичам цветята, отглеждам си вкъщи най-различни видове, дори са ми прекалено много и съответно обичам да си ги майсторя още от преди да започна системно с правенето на картички. Днес ви представям за пръв път този "пипкав" модел :)

Ще е вярно, ако кажа, че моделчето го сътворих без да гледам от никъде, въпреки, че първоначалната идея се роди от едно клипче, в което рекламираха мултипънч с форми приличащи на листенцата на цвета. В старанието си да не го повтарям, направих листенцата малко по-различни по форма, двупластови с дизайнерска хартия и с шев, а след това не изглеждаха добре подредени по начина от клипчето и сега формата, и визията нямат общо :) Зелените листенца също не са нещо сложно, но на мен много ми харесаха как се получиха.
На първата снимка с цветето и на третата, цветовете на хартиите са най-близки до реалните, а основната хартия е от едно страшно красиво ленено блокче, официално е коледно, но аз определено няма да го използвам само за коледни картички. Фонът на предишната картичка също е от това блокче - A Christmas Carol на Papermania.
Розовият картон е в много красиво, специфично и нежно розово, но него не успях да го докарам много реално.
Вероятно сте се досетили, че картичката е за предизвикателството на Двете елши при Картичкофуриите - Без печати или принтирани картинки/надписи.
За протокола искам да кажа, че местата където ръбчетата на картона и на хартията изглеждат повдигнати, не е защото не са залепени равномерно, а защото при състаряването наръфаното се врязва различно и на места краищата са по-прилепнали, на места стърчат повече... може и да е малко объркващо това обяснение, но поне на мен така ми се получава и ако се сетя преди снимките подлежи на изравняване :)

Приятен завършек на срядата ви желая!




9 коментара:

Em каза...

Прекрасна е! Цветето просто грабва на момента!

KalySto каза...

Много красиво е това цвете, а като цяло и страхотно много работа си хвърлила по цялата картичка.Поздравления от мен !

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Цвети, чудесна е картичката и много, много трудоемка..Харесва ми и като цветове и като композиция.Успех!

Unknown каза...

Много готено се е получило цветето :) Браво :) Поздрави :)

bejko каза...

Доста интересно и оригинално цвете! А листенцата са прекрасни!

Deni каза...

Много красиво цвете!Много топла и приятна комбинация от цветове! Успех!

Miss Emerald каза...

Ех, Цвети! Много хубава и нежна картичка си получила!
А твоята отново ме изнанадва приятно с ръчно изработени елементи, много им се кефя! Разкошно е и цветето, и листенцата! Цялостната визия на картичката е просто прекрасна!

~Gery~ каза...

Няма начин да си кръстена Цвети и да не обичаш цветята.. :)
Картичката ти е супер оригинална, отвсякъде личи колко идея си вложила и колко време си й отделила. Но пък тя ти се е отблагодарила като е станала страхотна!:)

Радвам се, че се включи в предизвикателството на Елшите при Картичкофуриите!:)

Cvety каза...

И тук съм пропуснала да благодаря за приятните думи! Радвам се, че картичката ви е харесала :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...