сряда, 31 август 2011 г.

Дантелено и розово по скеч

Първо искам да благодаря на всички, които споделиха впечатленията си за последната ми картичка, наистина е приятно когато някой се е отбил в блога ти и е отделил време да напише нещо... всички знаете, естествено :)  Тази вечер обаче, няма да успея да погледна какво сте натворили вие, само ще показвам.

Получи се малко странна картичка.. на мен си ми харесва, но това не значи, че е достатъчно сполучлива :) По принцип си я представях по-различна. Обзаведох се с няколко вида дантела, но пък нямам нищо подходящо за акцент при дантелени цветя - това на зеленото цвете е копче, попаднало при мен незнайно как и реалният му цвят е в розово-лилавата гама. Колебливо ми е дали това зелено се "връзва" с цялата картичка, но все пак не е ярко и заради зелените листа по печатчетата, мисля, че става повече от всичко друго, за което се сетих. Малките цветя около дантеленото, са от вестник и намачкани, за да са в стила на картичката. Сложих малко Glossy Accents на цветчетата на каната и на чашката, на снимките се забелязва основно на каната. Останалото се вижда - шито, дистреснато, разръфано...
Тази картичка е второто ми предложение за седмица 6 от лятната игра на Хобисимо, където условието е обвързано със скеч.
Показвам винаги по няколко почти еднакви снимки, защото телефонът, с който снимам не фокусира навсякъде и се получава така, че различни части от картичката са на фокус :(

Остава да ви пожелая лека нощ.. или слънчев четвъртък! :)




вторник, 30 август 2011 г.

Отново високо в небето

Често гледам към небето - през деня, през нощта - винаги има какво да се види и малко или много ме зарежда положително. Освен летящите балони, парапланери, самолети и хвърчила, природните явления и небесните тела също са много специални за мен - затова във второто ми предложение за предизвикателството Картичка с небесни неща при Картичкофуриите в седмицата на Двете елши, се мъдрят няколко такива :)
Абстрактната дъга на картичката не съм я измислила лично, виждах някъде подобна, беше директно на крафт картон (какъвто аз нямам) и стоеше много добре, но все пак беше различна :) За да я променя съвсем, ми се стори добра идея да пришия цветовете един за друг и резултатът ми хареса. Предната страна на картичката е с формата на дъгата, а отвътре наднича пожеланието, за което нямаше място отпред. Надписът го използвам за втори път, можете да го откриете тук.
Има няколко релефни елемента - пеперудката, слънцето и брокатените точки по облаците, вкл.капките дъжд :) Това не е случайно, напротив - съобразено е специално за седмица 7 от голямата лятна игра на Хобисимо.
Мисля също така, че е подходяща за тазседмичното предизвикателство New на Crazy Challenge, с идеята за Нов ден / New day. В изредените нови неща дадени за пример, е споменат и нов сезон, но все пак момичетата ще преценят дали се вписвам в условията :)

Надявам се да ви стане още малко по-слънчево и цветно от "небесната" ми творба!




п.п. Пропуснах да споделя две чудни снимки с източник Wikipedia - първата е двойна дъга в Аляска

А това - арфа от светлинна дъга :)


понеделник, 29 август 2011 г.

Малко релеф и повече цвят

Отново съм тук - с картичката, която спретнах за рождения ден на Деляна. Тя вече отдавна е получена и много от картичките на останалите за нея също са споделени, затова и аз да не остана по-назад. Знаех, че част от картичките, които ще направите за нея, ще са много стилни, и с оглед на възможностите и наличните ми материали, реших просто да се постарая да е различна, да се ръководя от цветовете, които често тя използва и да включа свенливия симпатяга с бодлите, който Деляна в един коментар сподели, че харесва. Получи се доста цветна и весела, леко лъскава, непретенциозна картичка, която надявам се малко или много да се е харесала на получателката :)
Релефът тук не изпъква особено, но го има - в синия и бежовия картон, а също в един от любимите ми десени на блокчето Слънчево - на лицевата част на картичката редичките цветенца с брокатения ефект са релефни. Не личи много на снимката, но който го има, знае :)
Пиша толкова обяснения за релефа, защото той е условието в седмица 7 от лятната игра на Хобисимо, където сега ще покажа картичката.

Приятен следобед и ползотворна седмица от мен!



Зимни шев и кройка по скеч

Наистина шевовете по картичките много ми харесват. Тази дейност я извършвам на ръка и когато имам достатъчно време, вероятно по-често ще се появяват в картичките ми. Поне на мен ръчните шевове са ми по-симпатични както криволичат леко, дори нарочно не се старая да са идеално прави :) Включих ги тук, тъй като засега не използвам кой знае колко техники и за да е по-разчупено, различно и интересно, приших парченцата от скеча на Хобисимо в седмица 6 от лятната им игра. Приших и закачливо продължение на шапката на пингвинчето, защото трябваше да жертваме част от нея, но на снимката не се забелязва особено и затова го споделям :)
Тъй като темата е коледно-зимна, ще покажа картичката и при момичетата от Щурото предизвикателство.

Имам поне още една картичка за показване днес, така че до скоро!




събота, 27 август 2011 г.

Да полетиш... с балооон :)

Кой не си мечтае да полети? С парапланер, със самолет, с балон, защо не с криле.. има ли значение? Магията на летенето е несравнима, особено с безмоторно средство - знам го от бегъл опит с парапланер, под формата на "багаж" или "втора седалка", както се казва при моторите :)
Затова и новото предизвикателство Картичка с небесни неща при Картичкофуриите в седмицата на Двете елши, никак не ме затрудни, дори имам поне още няколко различни идеи :) Всъщност това за мен е втора картичка с балон. Този тук отново е от graphicsfairy, където има и други балони, и летящи средства във винтидж стил.
И така - темата много ме въодушеви и в стила на картинката реших, че ще шия (и падна доста шиене), че ще слагам дантела и ще правя цветя (остана само едно собствено този път). Много си обичам тези картички, с които се занимавам едва ли не цял ден, но съм ги направила както съм искала. На снимките надписът стои малко "дървено"... знам, че можеше и по-добре, но реално не изглежда толкова голям и е доста по-симпатичен.
Съжалявам само, че отново не можах да надникна поне в българските блогове да видя какво сте натворили тези дни... но поне веднъж да се разпиша първа в списъка с участниците :)

Е, желая ви прохлада и усмивки през почивните дни!






петък, 26 август 2011 г.

Цветя и завъртулки собствено производство :)

След поредните клипчета с уроци за различни хартиени цветя, които само пазя за "по-нататък", реших най-накрая да поизрязвам малко повече и да си направя, а не само да се възхищавам на чуждите. Реших също, че първите ми от тези два вида цветя изглеждат прилично за показване и без допълнително дистресване или добавяне на други акценти, и ето ги в днешната картичка. Всъщност първото "смачкано" цвете, което направих е червено, малко по-голямо и много по-красиво, и богато, но колкото по-малко по размер се налага да направиш, толкова по-трудно е да се оформи красиво и да бъде богато. Цветовете лилаво и розово не са типични за мен, но прецених, че са по-нежни и препратката към стила на тази чудна порта ще е по-сполучлива. Омекотих и зеленото на листата, а завъртулките добавих заради предизвикателството Цветя и/или завъртулки при Картичкофуриите, зададено от Ани. Използвала съм и друг път такива, но скоро не бях, а са толкова симпатични и допълващи. Надписът for you ми се повтаря доста често, но когато картичката е по-специфична и когато не знам предварително кой ще се обзаведе с нея, този надпис ми се струва достатъчно неангажиращ :)
Печата е от Graphics Fairy, където има ужасно красиви неща и цветя в този стил.

Приятни почивни дни и леки петъчни занимания ви желая!




вторник, 23 август 2011 г.

Отново на училище с усмивка

С това печатче дори бих казала Обратно на училище с усмивка и стил :)
Не мислех, че ще мога да измисля картичка по темата на Щурото предизвикателство тази седмица, но разглеждайки по друг повод печати тук-там, попаднах на тази млада дама тук и определено ми заприлича на ученичка, просто печатът не е толкова детски :) Сетих се и за хартията с буквите от блокчето  "Слънчево" на Dovecraft.
Тъй като картичката все още ми се струваше не достатъчно интригуваща, успях да измисля закачката с грешката :) Вероятно щеше да е по-симпатична с наръфани ръбове, но някак не ми се "връзваше" стилово, защото визията на ученичката е по-съвременна.

Надявам се да усмихна и вас!











понеделник, 22 август 2011 г.

Цветя, мече и чекмедже в моето календарче

Много елементи, много цветове и надявам се много настроение има във второто ми настолно календарче за играта на Хобисимо. Този път никаква препратка към сезони, годишни времена и т.н. Исках да си използвам най-накрая печата с мечето и шарената хартия зад него, която си взех на листче от Двете елши и досега само и се любувах без да посмея да я срежа :) След оцветяването на печата установих, че окраската на саксиите случайно съвпада с цветовете на хартията, ако я сложа по определен начин.
Конструкцията я взаимствах от Morgiana, при мен горната част не се върти заради цветята отпред, а заради големината и съответно провисването на долната част от тежестта на горната, направих и двете чекмедженца - от по-дебел картон за укрепване, пък и за да е още по-практично. Могат да съберат доста неща - всяко е с размери 7х9 см. Дръжките на чекмеджетата са от по две копчета, като вътрешното е по-малко, за да има място за ноктите и да се отваря по-лесно :)
Доста се почудих какво да сложа на хоризонталната част - дали някой квилинг модел да опитам или въобще да не са цветя, но нищо от запасите вкъщи не ми се "връзваше" и накрая си спретнах тези цветенца - директно от листчета дизайнерска хартия и лек "тебеширен" дистрес :)
Заврънтулките.. или завъртулки, както също се изписва, си ги нарисувах и изрязах специално за предизвикателството Цветя и/или заврънтулки при Картичкофуриите, зададено от Ани.

По принцип календарчето смятам да си го оставя лично за мен, де факто.. нали знаете, че де факто не винаги е същото като по пинцип :)

Желая ви успешна седмица!






 


събота, 20 август 2011 г.

Разхлаждащи снежинки и топлещи цветове целогодишно

Първоначално нямах намерение да го правя двуцветно, но след като избрах двете хартии, установих, че освен първото ми предложение в седмица 5 от играта на Хобисимо, би могло да бъде второто ми предложение в предизвикателството Любим цвят/цветова комбинация при Картичкофуриите. Е, първо Krissbal ще прецени като не е картичка дали е подходящо, въпреки, че в този му вариант е много обикновен и прилича повече на картичка, отколкото на настолен календар :)
Тъй като площта поне на мен ми се стори малка, реших да "съшия" условно топлата, цъфтяща и зелена половина с белоснежната такава на годината. Има и купчинка есенни листа за разнообразие. Оказа се, че зеленото без червено не е много зимно-коледно, но колкото и да е зелена, хартията все пак е зимна, пък и нарочно не съм сложила никаква препратка към Коледа. Относно оранжевата половина - тя наистина е такава, просто цвета не е толкова наситен и изглежда странно на снимките. А заради трите ми нови пънча, два от които неизползвани, календарчето се превърна в малка пънч-мания :)

И така - като му стане прекалено горещо на човек - поглежда към снежната половина и обратно - зимата "стопля" погледа с цъфналите цветове.

Поздрави и отново приятни почивни дни!



петък, 19 август 2011 г.

Любима комбинация - оранжево и жълто

Изпускам напоследък доста интересни предизвикателства и съответно проектите ви, но поне от време на време се старая да напомням за себе си :)
След като се преборих с картичката за Деляна и с още едно нещо, което също не мога да покажа преди да подаря, успях да сътворя картичка в една от любимите ми цветови комбинации - жълто и оранжево. Това е условието на Krissbal в предизвикателството и при Картичкофуриите, от което остават само 3 дни. Портокаловите цветенца вече съм ги споменавала, а другото цвете е от тук.
Бих могла да направя поне още няколко картички в любими два цвята плюс бяло, но имам да наваксвам с два календара, знаете за къде :)
Затова, приятна петъчна вечер и повече свежест в почивните дни!






петък, 12 август 2011 г.

Цветно букетче в хартиена лейка




Лично мен колкото ме радват картичките, толкова ме впечатляват и всякакви други хартиени проекти. Затова второто нещо, което ще покажа в седмица 4 от играта на Хобисимо, е една лейка. Дааа, хартиена лейка пълна с доста богат букет от няколко различни неща, които исках да направя за пръв път - розичките, дантеленото цвете и оранжевото цвете. На живо букетчето изглежда по-симпатично и не толкова претрупано :)
Лейката е по шаблон от тук.

сряда, 10 август 2011 г.

Кутийка като приказна фея

Нарекох я така, заради шапката, под която страните на кутийката изглеждат като наметало, плътно обгърнало, в моя случай, букетче от рози :)
Втората ми кутийка за играта на Хобисимо, отново предпочетох да не е нещо голямо и завъртяно, но пък исках да е различна. Спрях се на този тип, направих си шаблон с равностранен триъгълник, стана идеално и така... докато стигнах до декорирането, което не знам защо, но ми беше много трудно. Отказах се от няколко неща преди това, исках да не е претрупана, от друга страна все ми се струваше, че не си подхождат избраните елементи. Направих букетчето с розите, залепих го, а то взе че се оказа прекалено обемно :(  Нямах време да правя ново, затова розите леко се смачкват при затваряне, а пък капачето - шапка, с което много се гордея и което иначе идеално се нахлупва до край, стои по-повдигнато (като на снимката), ако не се притисне с ръка. Скоро видях в един блог не от Бг, подобно затваряне, но представляваше само квадратно парче картон с триъгълен отвор и като се сложи, връхчетата на страните стърчат над него. На мен ми се стори, че може и по-интересно, и така се получи шапката и асоциацията със силуета на фея.
По розите, по ръбчетата на кутийката и по периферията на шапката леко е дистреснато в лилаво, но не личи много на снимките. Цветовете са подбрани според вкуса на моя колежка, защото от самото начало кутийката беше наречена за нея, по повод рождения и ден :)

Желая ви повече слънчеви усмивки в дъждовната сряда!





понеделник, 8 август 2011 г.

Просто картичка :)

Просто картичка, но добре натруфена :)
Просто картичка я нарекох, защото не отговаря на предварително зададени условия от предизвикателства, а само на моментното ми желание - да използвам няколко неща за пръв път. Това са печатът с таралежчето, печатът с текст за фон на надписа и оградката също, хартията зад тази с розите, но ми стана много шарено и я покрих, акордеон-елементът, но украсен с дантела от пънч и зеленото храстче. Представях си я в началото с много елементи, но в след това ми се стори прекалено "богата" и бях решила да не я показвам... а след това започна да ми харесва и дори я подарих на колежка, която сподели, че харесва картички в подобен стил :)
Затова мисля, че точно тази картичка е идеалното първо предложение по темата "За мен", в четвъртата седмица от голямата лятна игра на Хобисимо.
В целия пейзаж, особено се гордея с оцветяването на таралежчето :)



 



Покана за едно по-различно парти

Привет от мен рано в понеделник :)

Ако още не сте разгледали блоговете и не сте прочели за това парти, ще го споделя аз.. добре, че не го изпуснах с моите големи паузи на разглеждане :)
Блог-партито е на Деляна в нейния блог Слънчев лъч и всичко необходимо за да се включите, и да отнесете сериозната награда на снимката, ще научите тук.


Лека и успешна седмица желая!

събота, 6 август 2011 г.

Лалета и каре

След тридневно изчакване за свободно време, на карираната ми картичка за предизвикателството при Картичкофуриите в седмицата на Двете елши, и дойде реда да бъде споделена :)
Преди не обръщах достатъчно внимание на карето, но откакто боравя с дизайнерски хартии го харесвам все повече. Тук първоначално идеята ми беше и вътрешната част да е с каре, но след това се отказах, струваше ми се, че лаленцата няма да изпъкват достатъчно. А е важно да са център на внимание, защото са любимите цветя на "неофициалната" ми свекърва, която ще обзаведем с тази картичка по случай предстоящия и рожден ден :)
Иначе хартията с това каре е двустранна и отзад е също много свеж и кариран десенът. Блокчето е "Слънчево" на Dovecraft и ми е от Двете елши, използвам хартии от него за трети път - харесвам всичките му десени страшно много :) Вчера пък след първото ми развълнувано, притеснено и кратко посещение в магазинчето на елшите, се сдобих с няколко нови хартии, пънчове и печати, и бързам да го споделя, преди да съм показала нещо с тях :)
Още малко за картичката - формата на картона и хартията на лицевата част ги чертах и изрязвах на ръка... правят ми се картички с по-разчупени форми, но ми отнема сериозно време без машинки и шаблони, пък и на компютъра не се сетих да си помогна :)

Реалните цветове са на първата снимка, но тя не е от подходящия ъгъл и картичката стои накриво, затова почти се повтарят с втората снимка.

Е, от мен - прохладни и усмихнати почивни дни, за свеж заряд на предстоящата седмица!

    

       


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...