вторник, 15 май 2012 г.

Филцови лаленца

Здравейте, момичета,

Дойде редът на продължението на предишната публикация - този път ви представям две филцови лаленца направени в същите леко "полеви" условия. Тях подарих на двете баби-"съквартирантки" в болничната ни стая, които се оказаха много приятна компания.

Бях гледала един урок някъде за този тип лале, но там беше показано само с два слоя листенца и мисля, без тичинки. Тъй като ги правих без шаблони, външния и вътрешния слой ми се получиха прекалено близо, а в средата остана прекалено празно, затова направих и третия най-вътрешен, а след това и не много красиво издържаните, но поне цветово приличащи на истинските, тичинки. Долната част изглежда по този начин, защото исках да скрия края на телта, която прихваща листенцата и друг начин с наличните ми неща не измислих. Пък конецът, въпреки че е зелен, изглежда доста по-светъл от филца и допънително разваля нещата. Поне със стойките отдолу от навити лентички, лаленцата стоят свободно и достатъчно стабилно. И най-важното - зарадвах бабите, които носят имена на цветя и с които така се случи, че заедно прекарахме Цветница.

Включвам се отново при Двете елши и майското им предизвикателство на тема Цветя - в категория текстил, като си стискам палци това да не е единственото ми участие там... с тази чудна тема :)

Какво повече да кажа с тия порои навън... желая ви да използвате оптимално лошото време, като го прекарате в труд и творчество, но не в офиса, а с любимото хоби :) !












6 коментара:

vilini каза...

Цвити, лаленцата са много сполучливи!
Мисля си, че може дръжчиците от тел да се увият с конец, но това е само предположение- не съм сигурна как ще изглежда.

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Цвети, от толкова време не бях оставяла коментар в твоя блог, но..да знаеш,че си го следя с огромен интерес и много, много харесвам нещата, които правиш. Във всяко прозира толкова любов и внимание към детайла и всичко е някак..пипнато с ръка и сърце..
Тези лалета, нямам как да не са впечатлили възрастните дами, защото са правени от теб с голямо внимание и са специално за тях.
Какъвто и да е повода да сте в болница, това не е приятно място и..ти пожелавам скоро да сте си у дома здрави и щастливи.
Ще се радвам да успееш да се включиш в играта със твои странички. Голямо гуш от мен!

bairozan каза...

Каквото и да казваш, аз не бих успяла да направя нещо подобно в полеви условия, а без шаблон пък съвсем. Всичко ти се е получило - и формата, и напасването по сгъвките, и тичинките с тел, че и стойка даже имат. Ама как няма да се трогнат жените!

Valchen каза...

Страхотни лаленца! Прекрасно изпълнение!

Miss Emerald каза...

Цвети, ти си направо невероятна! Честно казано не видях да има минуси от творчеството ти в "полеви" условия, напротив, смятам, че така са се получили много по-ефектни лаленцата! Направо са си страхотни! Браво! А колко много радостни емоции си донесла на бабите-съквартирантки и то по повод! Направила си ги изключително щастливи, абсолютно съм сигурна в това.

Neli каза...

Чудесни са, Цвети! Поздравления!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...