четвъртък, 31 май 2012 г.

Поседнала Тилда на одеялце... :)

Ето ме отново само след ден - бързам да се похваля и разбира се, бързам за последния влак за майското предизвикателство на момичетата от Двете елши - Цветя, категория Изкуства с текстил :) Имах други идеи по темата, но куклите тип Тилда надделяха.
Винаги съм проявявала интерес към подобни неща, но след като постепенно се сдобих с шевна машина, с малко платове, книга с кройки и урочета за кукли от серията Тилда, погълнах известно количество идеи от нет-а... иии нещата излязоха извън контрол :)


Последната част от събитията, логична за човек без опит в шиенето като мен, са работилничките, на които по-вещите в занаята споделят опита и знанията си :) "Моето" местенце, където по щастливо стечение на обстоятелствата попаднах точно на време чрез линк от стара публикация на Гери, е Dvergen Artz. Там се забавлявахме и учихме, скроявахме и шихме, за което съм много благодарна на двете дами - Кети и Грета, сигурна съм, че за мен това е само началото :)

Наблегнах снощи на тази Тилда, защото от другите ми 2-3 полу довършени проекта, тя ми се стори най-подходяща за темата, а и беше най-голямото ми предизвикателство от няколкото ушити неща. Има вече много такива Тилди в нет-а, моята не е нещо супер засукано, затова пък ми е първата и мога да кажа, че от тялото само с шиенето и пълненето на ръцете ми е помагано и то за да се спести време. Сама я сглобих и обзаведох с небрежно сплетената коса. От роклята и детайлите пък с помощта на Грета куклата се сдоби с горната част на роклята, но долната и всички детайли по роклята и не само, са плод на среднощното ми будуване :)
Първо бяха цветовете на косата, а с нея съобразих роклята (е, оранжевото ми е сред любимите), дантелите и детайлите. Висока е около 50 см и си има бельо с къдрава дантелка :)
Ето и останалите снимки, направени набързо сутринта.

Прегръдки, целувки и пожелания за повече слънце навън и в душите ви!

 




      
   

  

10 коментара:

bairozan каза...

Направо си неудържима! Да не повярва човек, че ти е първата. И плитките, и орнаментите по дрехите и бельото са чудесни. Ама нищо не казваш за букетчето в ръцете и цветето в косите! Ами катарамата на "обувките"? Очарователна! Много шармантна дама се е получила! Успех!

Елена каза...

Много е елегантна тази Тилда. А и как хубаво позира, явно и е вродено:)
Успех в предизвикателството!

Deni каза...

Браво Цвети, много очарователна Тилда се е получила!С много елегантна рокля!Поздравление за търпението и усърдието, с които си изпипала всеки детайл!

Поли каза...

Кой има бал??? ТИЛДА! Същинска абитуриентка е! Браво! Страхотна е!

Кети каза...

Леле чудно си я донаправила... Честно казано умииирах от любопитство как ще я "решиш" и съм много щастлива как си я съчетала:) Браво, Цвет! Благодаря ти, че стана част от Двергените:)

Miss Emerald каза...

Ееее, Цвети, БРАВО! И тук си се справила блестящо и си придала уникален и много красив вид на твоята Тилда!

GerganaG каза...

ех тези Тилди, взимат ти ума... откакто си купих и аз една от книгите (от магазинчето на Двете Елши) ума си загубих по тези сладурани, хартийки не съм пипвала от месец. Аз все още довършвам първата си кукла Тилда, но твоята е прелестна, много е пролетна и свежа. Прическата е страхотна, аз малко се затруднявам с косите, но се надявам да им хвана цаката.

vilini каза...

За мен остана да кажа само - БРАВО Цвети!!!!!

Cvety каза...

Много благодаря за това, че отделихте време за моята Тилда!
Букетчето в ръцете е за да не стоят празни, някак по-завършено ми стои и естествено, заради предизвикателството :)
Наистина са много чаровни тези тилди и дават безкрайни възможности за придаване на индивидуалност. Косите и прическите само изглеждат сложни, в книгата има обяснения, но в нет-а може да се намерят още доста уроци за различни варианти.
Апродължавам с експериментите, пожелавам го и на вас!

Donika каза...

Чудна е, идвами да я гушна!Много ми харесва , Цвети.Давай все така нарпед!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...