петък, 6 юли 2012 г.

Малка кокетка с чадърче...

Даа, заглавието се отнася за втората ми Тилда, доста по-малка от първата - тази е може би около 30 см, с малко по-малко недостатъци и доста по-кокетна... все пак я правих достатъчно дълго време :)


Отначало просто исках да опитам с по-малките кройки на този тип кукли и не знаех какво ще я правя, а по-късно реших, че това ще е подаръкът ми за рождения ден на bai Rozan плюс картичката от предишната публикация, защото колкото и да ти е "скъпо" нещо, по-лесно го подаряваш когато знаеш, че получателят ще го оцени и ще му се радва колко и ти :)

Докато разсъждавах над конструкцията за широкопола шапка, защото нямам никаква представа от такива неща, вкл.от шиене на дрехи, попаднах на тази публикация на Юлияна и на едно чадърчеее :) Така след няколко дни тази Тилда се сдоби с чадърче вместо с шапка... е и неговата конструкция доста ме затрудни, но така и не потърсих урок. То е леко пришито и завързано с панделката, с идеята да може да се сваля и според мястото където ще пребивава куклата, да може да се слага по различни начини, например в скута и. Но не е проблем в каквато и да е поза, да се намести както на снимките. Френският възел беше превзел ума ми по същото време и тъй като краката на тази кула са много тънки (и адски трудно се обръщат), копчетата и стояха грубо и така се сдоби с тези "френски" пантофки :) А пък русата коса с прическа, която не знам как направих и едва ли бих успяла да повторя, е толкова жълто-руса, защото това беше най-подходящата дебелина прежда, която изрових.
Спирам да пиша, защото и снимките не са малко, пък и досадното "няма време" ме притиска...

Приятни почивни дни ви желая - слънчеви, но и прохладни, ползотворни и усмихнати!




















     
















  













  














2 коментара:

bairozan каза...

"Френските" обувки бяха едно от първите неща, които ми заковаха погледа :). Другото е цветето на роклята - бумът на брошките се изразява и в това, че се носят на най-нестандартни места. А с какво вдъхновение в правено чадърчето!Отново всичко е пипнато много прецизно. Куклата ми е прекрасна! Благодаря, Цвети!

GerganaG каза...

Цвети, Тилда е прелестна, много хубава дама се е получила. А чадърчето в тази жега ще й е необходимо, а наистина чадърчето е прелест. Чакам да споделиш следващия проект.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...