сряда, 10 август 2011 г.

Кутийка като приказна фея

Нарекох я така, заради шапката, под която страните на кутийката изглеждат като наметало, плътно обгърнало, в моя случай, букетче от рози :)
Втората ми кутийка за играта на Хобисимо, отново предпочетох да не е нещо голямо и завъртяно, но пък исках да е различна. Спрях се на този тип, направих си шаблон с равностранен триъгълник, стана идеално и така... докато стигнах до декорирането, което не знам защо, но ми беше много трудно. Отказах се от няколко неща преди това, исках да не е претрупана, от друга страна все ми се струваше, че не си подхождат избраните елементи. Направих букетчето с розите, залепих го, а то взе че се оказа прекалено обемно :(  Нямах време да правя ново, затова розите леко се смачкват при затваряне, а пък капачето - шапка, с което много се гордея и което иначе идеално се нахлупва до край, стои по-повдигнато (като на снимката), ако не се притисне с ръка. Скоро видях в един блог не от Бг, подобно затваряне, но представляваше само квадратно парче картон с триъгълен отвор и като се сложи, връхчетата на страните стърчат над него. На мен ми се стори, че може и по-интересно, и така се получи шапката и асоциацията със силуета на фея.
По розите, по ръбчетата на кутийката и по периферията на шапката леко е дистреснато в лилаво, но не личи много на снимките. Цветовете са подбрани според вкуса на моя колежка, защото от самото начало кутийката беше наречена за нея, по повод рождения и ден :)

Желая ви повече слънчеви усмивки в дъждовната сряда!





6 коментара:

Dellany каза...

Цвети, поздравления! Прекрасна е и много оригинална с тази магическа шапка! Пожелавам ти успех!

Neli каза...

Чудесна кутийка! Розите са прелестни! Поздрави!

Deni каза...

Чудесна и отново много оригинална кутийка! Много интересно капаче има отгоре-като за магьосница.Успех!

Miss Emerald каза...

Ихааа, много ми хареса тази шапка! Много оригинална хрумка и нали си обичам вълшебствата ми легна веднага на сърце! Кутийката е прекрасна, оригинална, свежа и... вълшебна! Поздравления и успех!

bellnell каза...

Много магично и прелестно и нежно и оригинално и... много ми хареса! Поздрав и от мен, в тоз дъждовен ден!

Cvety каза...

Много се зарадвах на коментарите ви, радвам се, че и на вас ви харесва шапчицата - тя всъщност е много лесна за изработка :)
Благодаря ви!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...