понеделник, 22 август 2011 г.

Цветя, мече и чекмедже в моето календарче

Много елементи, много цветове и надявам се много настроение има във второто ми настолно календарче за играта на Хобисимо. Този път никаква препратка към сезони, годишни времена и т.н. Исках да си използвам най-накрая печата с мечето и шарената хартия зад него, която си взех на листче от Двете елши и досега само и се любувах без да посмея да я срежа :) След оцветяването на печата установих, че окраската на саксиите случайно съвпада с цветовете на хартията, ако я сложа по определен начин.
Конструкцията я взаимствах от Morgiana, при мен горната част не се върти заради цветята отпред, а заради големината и съответно провисването на долната част от тежестта на горната, направих и двете чекмедженца - от по-дебел картон за укрепване, пък и за да е още по-практично. Могат да съберат доста неща - всяко е с размери 7х9 см. Дръжките на чекмеджетата са от по две копчета, като вътрешното е по-малко, за да има място за ноктите и да се отваря по-лесно :)
Доста се почудих какво да сложа на хоризонталната част - дали някой квилинг модел да опитам или въобще да не са цветя, но нищо от запасите вкъщи не ми се "връзваше" и накрая си спретнах тези цветенца - директно от листчета дизайнерска хартия и лек "тебеширен" дистрес :)
Заврънтулките.. или завъртулки, както също се изписва, си ги нарисувах и изрязах специално за предизвикателството Цветя и/или заврънтулки при Картичкофуриите, зададено от Ани.

По принцип календарчето смятам да си го оставя лично за мен, де факто.. нали знаете, че де факто не винаги е същото като по пинцип :)

Желая ви успешна седмица!






 


9 коментара:

Поли каза...

Оооо сладурчееее, всеки ще има прекрасна 2012 година с такова календарче, просто защото като го погледне и деня ще започва с усмивка. Поздравления!

Katya Kovacheva каза...

Уникално календарче! Изключително свежи цветове и елементи, а това мече е черешката :) Всеки един елемент е на мястото си, Браво!

Unknown каза...

Супер сладурско е станало календарчето :) Браво :)

Ani каза...

Много е сладко!

Miss Emerald каза...

Цвети, справила си се страхотно с календарчето! Толкова е свежо и зареждащо с този сладък мечо! Поздрави и успех!

Neli каза...

Чудесно е! Много ми харесва! Поздрави!

slan4eva каза...

Невероятно меко и галещо окото. Просто с тези цветове се е получил страхотен проект!Успех!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Прекрасно! Оригинално и много симпатично! Поздравления и успех!

Cvety каза...

Явно съм пропуснала тук да благодаря за хубавите ви коментари и отделеното време :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...