четвъртък, 29 декември 2011 г.

Да посрещнем с усмивка новата година :)


Привет от мен и днес :) Това вече ще да е последната ми публикация за тази година... в таблото за управление на блога пише, че е 100-тна, но се съмнявам - някъде около 95-та е, ако се гледа архивът, а и от време на време блогърът със сигурност си добавяше сам по някоя бройка.

Много благодаря на тези, които вече оставиха тук пожеланията си за новата година - да ви се връща, момичета :)

Днес също показвам няколко неща - още две приличащи си висулки, една елхичка от тел, мъниста и прежда, и не на последно място - картичка от Юлето :)

Тази телена елхичка я видях в различни сайтове, блогове и магазини, във всякакви варианти - от себе си добавих преждата, просто защото така ми хрумна, че ще се допълва. Снимката не е добра и не я показва в пълен блясък, аз много си я харесвам - ефирна е и артистична, и... си я оставих за вкъщи :)
Хартиените висулки завършват отдолу с елхичката с перлите, която вече сте виждали, но не слагам цяла снимка от горе до долу, защото нямам достатъчно качествена. Тези висулки отидоха при колеги, баби и дядовци.


  


А тази прекрасна, нежна картичка, с техника, която все още избягвам, получих от Юлето :)
Юле, много благодаря за жеста и за пожеланията - искрено ти желая всичко пожелано да се върне и при теб!
Ще се включа отново в коледния конкурс на Двете елши, в предизвикателство №2 за коледна украса на hobbychallenges и в забавлятелството Коледа, та дрънка на Мър-мяу, където се оказа, че не внимавам достатъчно в условията, но сега има хартия :)

Е, остана да ви пожелая запомнящо се и изпълнено с топлина посрещане на новата година, и по това време през 2012-та да сте по-здрави, по-щастливи и по-богати - духовно, пък и материално!

сряда, 28 декември 2011 г.

Два дни по-късно - Честита Коледа, дами!

Честита Коледа и от мен на всички, които твориха толкова много тези дни! Честита на всички, които по-скоро са били в движение и по-малко са творили като мен. Честита на всички, които успяха навреме да оставят своите честитки и пожелания в блоговете си, и разбира се, на Лара, Ани и Щурчо, които наминаха тук за да ме поздравят!
Желая ви от сърце здраве и любов, и непременно достатъчно време за любимите хора и занимания!
Ще покажа в 2-3 публикации малкото неща, които направих от иначе големия предварителен списък. В момента работя по още 2 проекта с подаръци, които са от по няколко броя, нооо те ще се появят тук вероятно през новата година :)
Представям ви първите ми филцови изпълнения – къщичка за кръщелницата ми, цвете и звездичка за племенниците ми (звездичката е пълно плагиатство от моя страна), бяла обемна звезда за bairozan – колежка във фирмата и както се вижда не само във фирмата :) Белият мечок пък е за любимия човек, който вчера имаше рожден ден. Мечокът, както и обемната звезда са доста по готини на живо, на мечока бялото между попълненото с черни конци не се набива така на очи, той е двустранен, не съм го измислила като форма, но не е и същият като оригинала, идеята за одеялцето (без украсата по него) взаимствах от друга попаднала ми снимка. Дълъг е около 20 см.
Къщичката е по-дребна – височината и мисля, че беше 11 см. Моделчето също е сбор от вече видяни на други места форми  и елементи. Нещо не разбрах как да я напълня така, че хем да няма вдлъбнатини, които всъщност лесно се оправят с притискане и наместване, хем да не се издува мекият филц от прекалено многото вата :( 
Тъй като цветенцето и синята звездичка не са тематични коледно-новогодишни украси, ще покажа само останалите три неща на тези места -
- коледният конкурс на Двете елши
- блогът Мър-мяу и забавлятелство Второ - Коледа, та дрънка
- хоби-предизвикателство №2 за коледна украса на hobbychallenges и Щурчо
- а белият мечок, ако го приемат - в предизвикателството на тема Мечки при crazychallenge


 
  Съжалявам за лошите снимки и фоновете.

Желая ви топла и приятна сряда вечер!

четвъртък, 15 декември 2011 г.

Една специална мъжка картичка

Специална е, защото беше за юбилея на приятел, част от разнообразната ни моторджийска компания, защото исках да е впечатляваща и... от толкова неща, които приготвих да включа в нея, се видях в чудо докато я измислих.

Рожденикът кара мотор, освен това пътува много със семейството си и също така работи в авиацията - все готини жокери, особено за мъжка картичка. Малко преди картичката се сдобих с пънч с пъзел, реших, че е подходящ за тук и в желанието си да го използвам, някак стигнах до идеята за условен пъзел от неща, свързани с всеки от жокерите - карта за пътешествията, самолет, корабче, марка... и с препратка - истински парченца пъзел. В пожеланието - също пъзел.

Много съм доволна от резултата, останалите и рожденикът също я харесаха. Телените спирали първо ги измислих, за да прикрия нещо, което не ми харесваше около цифрите, те самите също не ми харесват особено, но нямах време за други, а след това спиралите ми станаха симпатични и направих двете по-големи :)
Най-готиното на пънча с пъзела, е че парченцата могат да се сглобяват едно с друго :)
Картата, корабчето, марката и силуетът на самолета са от споменаваният вече от мен сайт - graphicsfairy. Там има доста идейни за мъжки картички печати.

Ще покажа картичката в Щурото предизвикателство, където темата е Многопластова картичка и идеята е да има повече от едно сгъване. Не съм сигурна, че отговаря, тъй като не е на коледна тема, въпреки, че както е написано, според мен може да се тълкува и така, и така, но ще разберем в последствие :)

Лека и уютна делнична вечер!

сряда, 14 декември 2011 г.

Висяща украса в бяло и синьо

Е, има и малко тел, перли и акценти в лилаво :)

Здравейте, момичета, дами или каквото друго предпочитате. Много, много съм несериозна тук напоследък, или по-точно все съм заета с всякакви други неща, но не съм "заета със свободно време" за творене, споделяне и разглеждане.


Все пак снощи изпълних обещанието си да актуализирам украсата над островчето ни от няколко бюра в офиса, което обитаваме с две колежки в една, иначе голяма зала.
Нямах кой знае какъв предварителен план за цветовете и крайния резултат, но напасвайки с каквото разполагам и с не толкова времеемки елементи, стигнах до така изглеждащата висулка. Тя се клатушка високо и свободно във въздуха и изглежда доста по-добре без нищо зад нея, както я виждате на и без това лошите снимки :(

Елхичката, която според мен ще предизвика интереса ви, скоро я видях в сайт, не го помня, но от него запазих горе-долу формата на телта, там имаше или само една перла най-отгоре, или беше мънисто. Реших да опитам и направих една с перли на всяка извивка, с изключение на първите две след най-горната, но както е тази - през редче, стои по-ефирно и готино. Телта ми е доста мека и трудно се работи без излишни кривини, но тъкмо изглежда по-естествена :)

Мисля, че отговаря на две предизвикателства - Весели звънчета с медени гласчета при Двете елши и Коледа, та дрънка при Мър-Мяу Забавлятелствата.

Желая ви слънчево настроение в мъгливите дни!

п.п.Нали все съм назад с времето, та забелязах малко след публикацията, че при Краси и нейният проект - hobbychallenges - вече е в разгара си второто хоби предизвикателство - 3D проект. Затова - включвам се и там :)
 


  

петък, 9 декември 2011 г.

Без картичка... само едно голямо Благодаря!

 
Привет, момичета!
С такова темпо творите красивите си и идейни картички, и проекти, че няма насмогване, ако като мен пропускате по седмица - две с майсторене и разглеждане в блогпространството.
Въпреки, че изоставам и нямам нищо за показване, мисля, че е редно да благодаря на трите дами (ако не съм изпуснала някого), които ме отличиха с блог-наградка. Това са Beakris, Краси и Димитринка. Много се радвам и се гордея, защото вашите блогове също са едни от редовно посещаваните от мен, дори и със задна дата :), посещавани не просто така, а с голямо удоволствие.

Съжалявам, че вълната с тази наградка мина, но не съм сигурна, че и да бях се включила навреме, щях да я продължа както направих предния път, когато още откривах повечето български блогове, също така бяха по-малко като че ли и можех да откроя част от тях. Сега, мисля че ми е невъзможно и съжалявам, че не мога да отвърна със същото. Та всички сте толкова различни като стил, идеи, техники.. от всеки може да почерпиш вдъхновение, вярно - от едни по-малко, от други повече. Определено има местенца където абсолютно всяко нещо ме впечатлява и усмихва, при други - не всяко, но няма как да спазя бройката с всички тези блогове в лявата ми лента :) Да, звучи като клише, като измъкване.. но така го чувствам в момента. Знаете, че когато съм на линия, оставям коментари, а те никога не са случайни. Дори понякога нарочно пропускам, за да не изглежда като.. "дежурно" изказване.
Относно нещата за мен - ето тук, в предишната такава публикация, може да прочетете повече, като отново казвам, че споменатите тогава блогове далеч не изчерпват моя "усмихнат" списък сега.

Поздрави и приятни почивни дни!

петък, 2 декември 2011 г.

Златна винтидж Коледа

Ето ме отново, разбира се, с коледно предложение. Изгубих доста време и занапред ще опитам да забързам темпото, за да успея да зарадвам всички хора, които съм намислила.

Няма да пиша много този път, само ще споделя, че идеята ми беше картичката да е във винтидж стил, може и да съм успяла, може и да не съм. Лоша шега ми изигра дантелата, която беше с най-подходящия цвят, но не и с най-удачната форма - тъй като външната и линия е вълнообразна, при оформянето на елемента под играчката, не зае съвсем правилна кръгла форма. Може би не всеки ще обърне внимание, аз го видях като започнах да снимам, но знам, че за табличката на елшите има значение, ако решат, че е недостатък :)
Надявам се да не съм прекалила със златното, ръбчетата на панделката са си такива, само това върху играчката е от мен.


На празнична тематика не е трудно да се вредиш в условията на предизвикателствата. Все пак отдалеч се забелязва, че тук водещи са изискванията на момичетата от Двете елши, в тяхната седмица при Картичкофуриите - коледна картичка само в златно, кафяво и екрю. Е, използвала съм различни тоналности на тези цветове, но нямаше начин с моите налични материали :)
Другите местенца където ще я покажа, са:
- новият блог Мър-мяу и второто забавлятелство там - "Коледа, та дрънка"
- също новият блог Hobby challenges, където се вихри първото предизвикателство "Тиха нощ, свята нощ"
- и разбира се, Щурото предизвикателство - темата е "Звезди и/или снежинки"
     
Последната снимка е с най-реални цветове.

Приятен петъчен ден и ползотворна съботно-неделна почивка!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...